Twee kinderboekhandels en een kinderuitgeverij tippen de mooiste titels voor meer kleur in je boekenkast.
Volledig scherm
Twee kinderboekhandels en een kinderuitgeverij tippen de mooiste titels voor meer kleur in je boekenkast. © rf

13 prachtige kinderboeken over diversiteit en racisme

Het is nooit te vroeg om je kinderen te leren dat een ander kleurtje totaal normaal is. In het licht van de Black Lives Matter-beweging vroegen we aan twee kinderboekhandels en een uitgeverij welke titels zij tippen voor een diversere boekenkast. Deze dertien zijn absolute pareltjes.

  1. Birdnesting of co-ouderschap waarbij de kinderen in het huis blijven is dé trend in scheidingsland: “Volwassenen kunnen dat heen-en-weer verhuizen beter bolwerken”
    PREMIUM

    Birdnes­ting of co-ouderschap waarbij de kinderen in het huis blijven is dé trend in scheidings­land: “Volwasse­nen kunnen dat heen-en-weer verhuizen beter bolwerken”

    Wat als ... na een scheiding niet de kinderen wekelijks het nest uitvliegen, maar de ouders? Een op de vijf ouderkoppels die bij een bemiddelaar terechtkomen, overwegen birdnesting. De vorm van co-ouderschap heeft voordelen, maar ook een heleboel valkuilen. Ervaringsdeskundigen Jan-Willem (38) en Roos (40) klappen uit het voormalige echtelijke bed, een scheidingsbemiddelaar geeft advies. “Veel mensen denken dat birdnesting een financiële aderlating betekent. Maar dat hoeft niet zo te zijn.”