thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

10 redenen waarom broers en zussen goed zijn voor je gezondheid

Binnen een maand is het moederdag, en amper een paar weken later is het aan de papa's. Een mooi initiatief, want onze ouders verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden. Maar wat met onze broers en zussen? Zij verdienen eigenlijk ook een eigen feestdag, en wel hierom.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Geen sciencefiction: onderzoekers ontwerpen kunstbaarmoeder voor prematuurtjes

  Geen sciencefic­ti­on: onderzoe­kers ontwerpen kunstbaar­moe­der voor prematuur­tjes

  Elk jaar worden zo’n 15.000 baby’s te vroeg geboren in ons land. Dat zijn 700 klassen vol kinderen die vanaf het begin moeten vechten voor hun plek op deze wereld. Onderzoekers werken daarom aan een ‘kunstbaarmoeder’, een soort couveuse 2.0 die de overlevingskansen en levenskwaliteit van extreem vroeggeboren baby’s moet vergroten. “Binnen acht jaar willen we de eerste extreem vroeggeboren baby’s helpen.”