Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

1 op 5 tieners vraagt ouders om foto online weg te halen

Eén op de drie Vlaamse ouders plaatst zonder overleg kinderfoto's online. "Die 'onschuldige' beelden kunnen je zoon of dochter wel degelijk in gevaar brengen", waarschuwt professor Leen d'Haenens (KU Leuven).

9 reacties

 • Sven Bonne

  11 maanden geleden
  Vind zelf persoonlijk ook dat men er wat meer mag bij stilstaan wat voor fotos de ouders online zetten, ieder moet voor zichzelf kunnen beslissen of je al dan niet zelf op internet komt te staan
 • Alex Millian

  11 maanden geleden
  Sorry maar als ouder vind ik dat zowel de kinderen als de media hierover moet zwijgen. Ouders beslissen. De enige reden waarom kinderen willen dat we hun fotos offline halen is omdat ze op school een heel ander leven uitvinden tegen hun schoolgenoten om cool te blijken, ze leven in een andere realiteit, door ze hiermee te helpen worden ze later ongeneeslijk en onomkeerbaar ziek. Smijt zoveel fotos online je wilt is de boodschap, dan gaan ze niet zeveren en uitvinden.
 • Erwin Van Damme

  11 maanden geleden
  Straks is het nog de ouders hun schuld dat pedofielen hun gang kunnen gaan , zou men beter geen werk maken van een veilig internet en het opsporen van pedofielen en andere criminelen dan ouders een schuldgevoel geven ????
 • Yvan Lissens

  11 maanden geleden
  @ Kenny Betaeldt: Kinderen zijn de nakomelingen van de ouders, niet hun eigendom. Iedereen heeft recht op zijn/haar privacy en iedereen heeft het recht om zijn eigen privacy aan de wilgen te hangen. Als ouder kan je geen aanspraak maken op de privacy van uw kinderen, niemand kan beslissen over de privacy van een ander. Met andere woorden: behandel iemand anders zoals je zelf behandeld wil worden.
 • Hans Peeters

  11 maanden geleden
  Ik zal er ééns direct een paar opzetten sè...
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?