1. Q-dj Jolien Roets over waarom ze haar zoontje online afschermt. “Ik ben Michael Jackson niet, maar ik wil controle”
  PREMIUM

  Q-dj Jolien Roets over waarom ze haar zoontje online afschermt. “Ik ben Michael Jackson niet, maar ik wil controle”

  “Je mag mijn kind zien, gewoon niet online.” Is het jou ook al opgevallen? Heel wat (Bekende) Vlamingen posten hun kind onherkenbaar op Instagram. Ook Q-dj Jolien Roets (36) kiest ervoor om haar eenjarig zoontje online onherkenbaar te maken. Want is dat wel veilig, foto’s van je kind op het internet? Jolien verklaart haar keuze en een experte in sociale media geeft vijf cruciale richtlijnen. “Heel wat ouders geven aan dat het profiel van hun kind al benaderd werd door een pedofiel.”
 2. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

  COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. “Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken.”
 1. Mama Lut is grootste steun van kunstschaatsster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”
  PREMIUM

  Mama Lut is grootste steun van kunst­schaats­ster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”

  “Als ik in het buitenland op wedstrijd ben, bellen we elke dag. En als er iets is, is zij de eerste die ik wil horen.” Kunstschaatsster Loena Hendrickx (22) en mama Lut (57) zijn onafscheidelijk. Het vraagt dan ook veel van Lut, om een dochter in de topsport te ondersteunen, en Loena begrijpt dat. Maar bovenal ziet mama Lut in Loena een jonge vrouw die ze moet loslaten — en toch wil blijven beschermen. “Vroeger achtervolgde mama me met de auto als ik met de fiets naar de oppas reed.”
 2. Twee redacteurs schrijven emotionele brieven aan hun verloren mama’s: “In de spiegel zie ik jou steeds vaker”

  Twee redacteurs schrijven emotionele brieven aan hun verloren mama’s: “In de spiegel zie ik jou steeds vaker”

  Vandaag vieren we moeders over het hele land. Maar wat als je mama er niet meer is? Wat zou je haar willen vertellen? Wat kreeg je nooit eerder gezegd? Stefan Voet, coördinator bij Dag Allemaal, en Anke Michiels, journaliste bij onze NINA, kropen in hun pen voor een brief, recht uit het hart, aan hun overleden moeder. “Er bestaat één video maar ik durf niet te kijken: als ik jou terug hoor, wil ik nooit nog op ‘stop’ duwen.”
 1. Oeps! 11 mama’s over het moederschap zoals het écht is. “Ik stond op het werk met de rugzak van mijn dochter”

  Oeps! 11 mama’s over het moeder­schap zoals het écht is. “Ik stond op het werk met de rugzak van mijn dochter”

  Het moederschap, dat is liefde krijgen en geven. Dat is ploeteren en zwoegen. Vallen en opstaan. Je rol als mama loopt nu eenmaal niet altijd even perfect, hoe graag je dat ook wil. Dat bewijzen ook deze elf quotes van Belgische mama’s. Ze ploeteren elk op hun manier lekker verder en tonen hoe het moederschap écht is. “Ik snap niet hoe andere mama’s het doen: hun kleintje proper houden.”
 2. Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communicatie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

  Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communica­tie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

  Het brengt veel moois met zich mee, zo’n nieuw samengesteld gezin. Maar er zijn onvermijdelijk ook pijnpunten verbonden aan het plusouderschap. De rol die je als bonusouder vertolkt is immers niet altijd helder, en dat kan leiden tot hevige emoties of opgekropte gevoelens, weet relatietherapeut Cindy Schepers. Ze deelt gouden tips voor een gezondere gezinsdynamiek en betere communicatie. “Het is essentieel dat je begrijpt dat je de dingen als ouder en plusouder anders beleeft.”
 3. DJ Anouk Matton is dolverliefd op zoontje London: “Maar de bevalling was een foltering”
  PREMIUM

  DJ Anouk Matton is dolver­liefd op zoontje London: “Maar de bevalling was een foltering”

  “Vroeger had ik veel last van fomo. Gingen mijn vriendinnen iets doen? Ik móést erbij zijn. Nu wil ik op vrijdagavond met mijn gezinnetje thuis zijn.” Dj Anouk Matton (30) leeft voortaan op het ritme van haar schattige baby London (10 maanden). We praten met de kersverse mama over haar zoektocht naar een nieuwe balans in haar leven en in haar relatie met dj Dimitri Vegas. “Altijd alléén maar mama zijn lijkt me heavy.”
 1. Duik het weekend in met Anouk Matton, Loena Hendrickx en Anja Daems (en lees morgen hun interview in NINA)

  Duik het weekend in met Anouk Matton, Loena Hendrickx en Anja Daems (en lees morgen hun interview in NINA)

  Kibbelen of knuffelen? In het allerbeste gezin kan het al eens beide zijn. Behalve op Moederdag, dan verdienen mama's dj Anouk Matton, radiopresentatrice Anja Daems en Lut, de mama van kunstschaatsster Loena Hendrickx, alleen maar knuffels. Dit weekend lees je ons interview met hen in ‘NINA’. Maar om de dames nu al wat te leren kennen, beantwoorden ze enkele moederdagdilemma’s.
 2. Als je bang bent van je eigen kind: oudergeweld is in opmars. “Ouders leggen de schuld bij zichzelf”

  Als je bang bent van je eigen kind: ouderge­weld is in opmars. “Ouders leggen de schuld bij zichzelf”

  Oudergeweld: een toenemend probleem. De professionele hulplijn voor mensen met vragen over geweld - 1712 - wil dat taboe bespreekbaar maken in hun nieuwe campagne. “Hoewel geweld tegen ouders vaak voorkomt, blijft de problematiek grotendeels onder de radar”, stellen ze. Ook de reeks van Hilde Van Mieghem die start op Canvas focust op gewelddadig gedrag van kinderen tegen hun ouders. “Mijn kind, schoon kind. Er zijn veel ouders die gewoon zwijgen.”