Voorleesweek basisschool De Regenboog Ertvelde.
Volledig scherm
Voorleesweek basisschool De Regenboog Ertvelde. © rv

Voorleesweek op Basisschool De Regenboog Ertvelde: “Zien lezen, doet lezen”

ErtveldeDeze week is het voorleesweek is basisschool De Regenboog. Enkele ouders, grootouders of juffen komen dan een stukje uit een boek voorlezen. “Zien lezen, doet lezen”, klinkt het.

 1. MIJN DORP. Joris Laroy, sterkhouder van comité ‘800 jaar Sleidinge’: “Het klinkt misschien een beetje morbide, maar ik ga heel graag naar het kerkhof hier”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Joris Laroy, sterkhou­der van comité ‘800 jaar Sleidinge’: “Het klinkt misschien een beetje morbide, maar ik ga heel graag naar het kerkhof hier”

  Is er iemand die Sleidinge beter kent dan Joris Laroy? De NMBS-werknemer die al zijn hele leven in de Evergemse plattelandsgemeente woont, zette zich als Chiroleider al in voor het verenigingsleven en werd in 2000 voorzitter en vernieuwer van de Sleinse Filmklub. In 2007 richtte hij met wijlen Joris De Wildeman het Sleidings Audiovisueel Archief op en dit jaar is hij de trekker van ‘800 jaar Sleidinge’. “Ik bewonder mensen die niet bij de pakken blijven zitten en iets opbouwen in ons mooie dorp.”
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”