Twee jonge broers, respectievelijk 12 en 15 jaar oud, zijn zondagavond overvallen in een steegje aan sportcentrum Hoge Wal
Volledig scherm
PREMIUM
Twee jonge broers, respectievelijk 12 en 15 jaar oud, zijn zondagavond overvallen in een steegje aan sportcentrum Hoge Wal © Joeri Seymortier

Vier jongeren overvallen minderjarige broers in steegje aan Hoge Wal: “Zware klappen op terugweg van kermis”

EvergemTwee jonge broers, respectievelijk 12 en 15 jaar oud, zijn zondagavond overvallen in een steegje aan sportcentrum Hoge Wal. Ze werden omsingeld door vier jongeren en kregen zware klappen te verduren. Ze moesten vervolgens hun smartphone en geld afgeven, maar de oudste broer kon zich verzetten. Het parket is intussen een onderzoek gestart.

 1. Met 2.000 tegelijk dansen in Gent, op 25 juli mag het tussen hallen van Flanders Expo: “Ook volledig gevaccineerden worden eerst getest”
  Gent

  Met 2.000 tegelijk dansen in Gent, op 25 juli mag het tussen hallen van Flanders Expo: “Ook volledig gevacci­neer­den worden eerst getest”

  Dansen tot je erbij neervalt, hoe lang is dat geleden. Op zondag 25 juli mag het, tussen de hallen van Flanders Expo, van 12.30 tot 22 uur. Dan krijgt krijgt Gent een officieel testevenement genaamd MODUL’AIR. Zelfs volledig gevaccineerden moeten eerst door de teststraat. “Events met testplicht zouden kunnen bijdragen aan het vroegtijdig opsporen van besmettingen, ook bij mensen die geen symptomen vertonen”, zegt organisator Gilles De Bruyne.
 2. Zomerfoor op Sint-Pietersplein geopend, de zon is alvast van de partij
  Gent

  Zomerfoor op Sint-Pieters­plein geopend, de zon is alvast van de partij

  Ze hebben er lang op gewacht, de foorkramers. Eindelijk mogen ze weer werken. Omdat er geen Gentse Feesten zijn, kunnen de foorkramers niet op de Vrijdagmarkt staan. De stad vond daarom vorig jaar al het concept van de Zomerfoor uit. Een kermis op het Sint-Pietersplein met evenveel attracties als er anders op de Vrijdagmarkt zouden staan. Op het Sint-Pietersplein lijkt dat weinig, maar dat maakt dat alles meteen automatisch coronproof is. Zelfs de attracties houden anderhalve meter afstand. Een mondmasker dragen op de kermis is wel verplicht, maar aangezien we dat nu toch al gewoon zijn, kan dat de pret niet bederven. De foor is elke dag open vanaf 14 uur.