Het Vossestraetje werd feestelijk maar coronaproof geopend.
Volledig scherm
Het Vossestraetje werd feestelijk maar coronaproof geopend. © Gemeente Evergem

Veilig van Droogte naar Reibroekstraat wandelen of fietsen kan nu via het Vossestraetje

EvergemEvergem heeft er een nieuwe trage weg bij. Het Vossestraetje brengt fietsers en wandelaars nu veilig van de Droogte naar de Reibroekstraat.

 1. Lieve organiseert benefietconcert met haar dochter ten voordele van alzheimeronderzoek én ter nagedachtenis van haar overleden mama
  Evergem

  Lieve organi­seert benefiet­con­cert met haar dochter ten voordele van alzheimer­on­der­zoek én ter nagedachte­nis van haar overleden mama

  Op 22 november organiseert Lieve Van der Plaetsen uit Evergem samen met haar dochter een benefietconcert ten voordele van vzw Brein Instituut, dat wetenschappelijk onderzoek naar onder andere de ziekte van Alzheimer ondersteunt. Die datum is niet willekeurig gekozen. Het is dan precies twee jaar geleden dat haar moeder overleed én het is de dag van de heilige Cecilia, de patroonheilige van (kerk-)muziek, koren, instrumentmakers en zangers. Het belooft een dag vol symboliek te worden.
 2. Horeca niet meer open dit jaar? 4 restaurateurs in en rond Gent reageren: “Ik heb al opgegeven dat ik financieel zal groeien dit jaar, ik ga al blij zijn als ik het jaar kan overbruggen”
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Horeca niet meer open dit jaar? 4 restaura­teurs in en rond Gent reageren: “Ik heb al opgegeven dat ik financieel zal groeien dit jaar, ik ga al blij zijn als ik het jaar kan overbrug­gen”

  De heropening van de horeca is wellicht niet meer voor dit jaar, dat zei biostatisticus Niel Hens in ‘De Afpsraak’. De politieke spelers hebben dit nog niet bevestigd, maar verschillende horeca-uitbaters in en rond Gent zijn er wel al op voorbereid. We vroegen hen hoe ze de komende weken overbruggen, en wat een verlengde lockdown voor hen betekent.
 3. Vlaams rapport over LEZ: “Sociaal kwetsbare mensen hebben hier het meest baat bij.”
  Gent

  Vlaams rapport over LEZ: “Sociaal kwetsbare mensen hebben hier het meest baat bij.”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) komt naar buiten met een opvallend rapport rond de Lage Emissiezone, gebaseerd op onderzoek in de zones van Antwerpen en Gent. Daaruit blijkt dat de LEZ wel degelijk een stevige impact heeft op de luchtkwaliteit, maar ook op de kwaliteit van het wagenpark, niet alleen in Antwerpen en Gent maar ook daarbuiten. Bovendien valt op dat sociaal kwetsbare mensen het meest baat hebben bij de LEZ, omdat net zij in de meest vervuilde gebieden wonen.”
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?