Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Gemeente Evergem

Uitzonderlijk geen wekelijkse markt in Sleidinge

 1. Nicky ‘Oma Fonkel’ Langley brengt muzikale theatervertelling met mystieke verhalen aan Stoepe
  Ertvelde

  Nicky ‘Oma Fonkel’ Langley brengt muzikale theaterver­tel­ling met mystieke verhalen aan Stoepe

  Actrice Nicky Langley, beter bekend als Oma Fonkel, raakte zo geboeid door mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen dat ze er in 2010 een boek over schreef, ‘Het Elfde Gebod’. In samenwerking met pianist Dirk Van der Linden maakte ze er ook een muzikale theatervertelling van. Op 14 augustus om 14.30 uur trekken ze samen naar bedevaartsoord van Stoepe. Dat viert deze zomer met enige coronavertraging de zeshonderdste verjaardag en het Stoepekomitee vond Langley en haar heiligen in die context wel op hun plaats. Langley zal er vertellen en zingen. Onder meer ‘Het wonder’ van Paul de Leeuw, ‘Hemels’ van Isabelle A., ‘Maria, Maria, ik hou van jou’ van Raymond van het Groenewoud, ‘Ik zie de hemel’ van Clouseau zullen de revue passeren.
 1. Koen De Beir (51), muziekbrein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien”
  PREMIUM
  Eeklo/Gent

  Koen De Beir (51), muziek­brein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien”

  Koen De Beir, in de jaren negentig het muzikale brein achter de groep Good Shape, zet zijn restaurant Chez De Beir in Eeklo te koop. Hij had eerder al tien jaar de Champagnebar in Gent, maar wil in de toekomst alleen nog bij mensen aan huis koken. En weer wat meer muziek maken. Maandag mag hij met Good Shape alvast naar de opname van ‘Tien om te Zien’.