Tim was een van de eerste slachtoffers, maar viel plotseling uit de boot.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim was een van de eerste slachtoffers, maar viel plotseling uit de boot. © Wannes Nimmegeers

Twee doden en 30 zieken: proces tegen Stora Enso na grootschalige legionellabesmetting eindelijk van start. “Mijn zoontje weet nog steeds dat ik er niet bij was op zijn vierde verjaardag”

Gent/EvergemTwee doden, 30 zieken en 50.000 bezorgde inwoners. De impact van de legionellabesmetting in Evergem, intussen ruim drie jaar geleden, was groot. En eigenlijk is die nooit echt weggegaan. Dinsdag wordt de zaak, na jaren van onderzoek, ingeleid in de correctionele rechtbank. De slachtoffers hopen op een schadevergoeding, maar wie er niet bij zal zijn, is trucker Tim Dessein (34). Hoewel hij een van de eerste slachtoffers was - hij lag zelfs 12 dagen in coma -, is de kans dat hij een schadevergoeding zal kunnen krijgen miniem. En de reden daarvoor is op zijn minst frustrerend te noemen.

  1. Na 43 jaar goed nieuws voor bewoners langs Schipdonkkanaal? “Laat plannen voor verbreding vallen, wij willen ons huis eindelijk kunnen renoveren”
    PREMIUM
    Zomergem

    Na 43 jaar goed nieuws voor bewoners langs Schipdonk­ka­naal? “Laat plannen voor verbreding vallen, wij willen ons huis eindelijk kunnen renoveren”

    Komt er eindelijk een einde aan de impasse rond het Schipdonkkanaal? In Nederland werd maandag een intentieverklaring ondertekend rond de estuaire vaart. Dat moet toelaten om straks met versterkte binnenvaartschepen over de Noordzee en de monding van de Westerschelde in Nederland te varen, waardoor de verbreding van en verdieping van het Schipdonkkanaal niet meer nodig is.