De vier burgemeesters in het vaccinatiecentrum Hoge Wal.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier burgemeesters in het vaccinatiecentrum Hoge Wal. © Joeri Seymortier

Telefoon callcenter vaccinatiecentrum Hoge Wal staat roodgloeiend: “Tot 800 oproepen per dag”

Evergem/Zelzate/Kaprijke/AssenedeHet vaccinatiecentrum Hoge Wal in Ertvelde draait op volle toeren. Deze week worden er 1.700 spuitjes gezet en volgende week zijn dat er 2.500. Ook in het callcenter weten ze wat gedaan. “Gisteren hadden we een piekdag met 800 oproepen. De telefoon staat hier roodgloeiend”, zegt de Evergemse burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA).

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Trainingen al afgelopen, dus doet 11-jarige Oekraïense voetballer maar mee aan tornooi Evergem 2020: “Beetje vreugde schenken in donkere tijden”
  Sleidinge

  Trainingen al afgelopen, dus doet 11-jarige Oekraïense voetballer maar mee aan tornooi Evergem 2020: “Beetje vreugde schenken in donkere tijden”

  Voetbal verbindt en daar was het tornooi van Evergem 2020 op het jeugdcomplex van Wippelgem een sprekend voorbeeld van. Daar mocht de 11-jarige Oekraïnse vluchteling Mykyta zijn debuut maken voor FC Sint-Joris Sleidinge. “De trainingen voor zijn leeftijdscategorie waren al afgelopen, maar op een tornooi is zeker nog plaats voor hem.”