Huidig algemeen directeur Tim Bruylandt (links) en zijn voorganger Luc Verbeke (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Huidig algemeen directeur Tim Bruylandt (links) en zijn voorganger Luc Verbeke (rechts). © Arne Blomme

Rock voor Specials viert 25ste editie: “Groter worden? We houden ons festival liever toegankelijk”

DoornzeleNa een coronaonderbreking van twee jaar vindt op 29 en 30 juni de 25ste editie plaats van Rock voor Specials, een festival voor mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilligers van vzw Den Dries, een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, leiden alles in goede banen. “Mentale toegankelijkheid is een must. Iedereen moet hier met hulp van de vele vrijwilligers vrank en vrij kunnen rondlopen.”

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Kattenasiel Catpower slaat noodkreet na nieuwe overrompeling zwerfkatten: “Zowel beleidsmatig als financieel schiet overheid tekort”
  PREMIUM
  Kerkbrugge-Langerbrugge

  Katten­asiel Catpower slaat noodkreet na nieuwe overrompe­ling zwerfkat­ten: “Zowel beleidsma­tig als financieel schiet overheid tekort”

  Het kattenopvangcentrum Catpower vzw trekt aan de alarmbel. Het aantal zwerfkatten dat bij hen wordt binnengebracht groeit alsmaar, terwijl de middelen steeds minder toereikend zijn. “We hebben een no-kill policy waardoor we erg populair zijn, maar we zijn tot een punt gekomen waarbij we niet meer verder kunnen.”
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.