Joseph in zijn atelier.
Volledig scherm
PREMIUM
Joseph in zijn atelier. © Arne Blomme

REEKS UITSTERVEND RAS. Schoenmaker Joseph Dewulf (76) uit Sleidinge: “Alleen wanneer ze echt gehecht zijn aan hun schoen of handtas willen ze er nog geld tegenaan gooien”

SleidingeWie een paar schoenen wil laten herstellen, moet vandaag steeds harder zoeken naar een geschikte vakman. Wie echter in Sleidinge woont, kan sinds jaar en dag terecht bij schoenmaker Joseph Dewulf. Hoewel de rasechte Gentenaar inmiddels met pensioen is, beoefent hij zijn passie nog vier dagen per week. “Vroeger was het al moeilijk, maar vandaag is het nog een stuk lastiger om als schoenmaker de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.” Lees meer verhalen over uitstervende beroepen in ons dossier

 1. Jurgen Raman voelt zich thuis bij Hard Labeur Nazareth: “Er wacht mij een geweldige uitdaging”
  MINIVOETBAL

  Jurgen Raman voelt zich thuis bij Hard Labeur Nazareth: “Er wacht mij een geweldige uitdaging”

  Eerstenationaler Hard Labeur Nazareth zette de voorbije jaren stappen. De stap naar eerste nationale voelde al lekker aan, maar twee jaar geleden leken de play-offs er aan te komen voor de ploeg van duivel-doet-al Stijn Taveirne. Corona was evenwel de spelbreker. Vraag is wat Nazareth dit seizoen waard is. Met Jurgen Raman (39) heeft het in ieder geval een coach met naam en faam in het minivoetbal. Raman is blij dat hij opnieuw zijn plaats heeft in de minivoetbalwereld.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).