De ceremonie voor Lucien Welvaert.
Volledig scherm
De ceremonie voor Lucien Welvaert. © RV

Postuum eerbetoon aan korporaal Lucien Welvaert: “Gestorven in 1964 als echte held”

EvergemEvergem heeft een postuum eerbetoon georganiseerd aan het graf van korporaal Lucien Welvaert, die in de jaren zestig het leven verloor.

 1. ‘De Nacht van de Meetjeslandse Horeca’ was groot succes, maar sector waarschuwt ook nieuwe uitdagingen: “We zijn onmisbaar in het lokaal sociaal weefsel”
  Zomergem

  ‘De Nacht van de Meetjes­land­se Horeca’ was groot succes, maar sector waarschuwt ook nieuwe uitdagin­gen: “We zijn onmisbaar in het lokaal sociaal weefsel”

  Ze hadden er lang op moeten wachten. Maar voor de eerste keer sinds 2018 mochten de Meetjeslandse horecazaken dinsdag nog eens samen feest vieren tijdens ‘De Nacht van de Meetjeslandse Horeca’. Hoewel de coronacrisis grotendeels achter de rug is, wees Horeca Meetjesland erop dat uitbaters en lokale besturen op hun hoede moeten blijven voor de uitdagingen van vandaag.
 2. HUIZENJACHT. Waarschoot bij Lievegem: “Riante villa’s met veel grond gaan hier richting 1 miljoen euro”
  PREMIUM
  Lievegem

  HUIZEN­JACHT. Waarschoot bij Lievegem: “Riante villa’s met veel grond gaan hier richting 1 miljoen euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week leidt Thomas Van Hecke van Prolan Projects ons rond in Waarschoot, een landelijk dorp tussen Eeklo en Gent. “Opvallend veel vijftigers en zestigers uit de provinciehoofdstad trekken naar Waarschoot, omdat het er goedkoper is dan in het zuiden van Gent.”
 1. Wintercircus opent in maart 2024, rockzaal wordt in november dit jaar in gebruik genomen: “We gaan van hieruit de wereld veroveren”
  Gent

  Wintercir­cus opent in maart 2024, rockzaal wordt in november dit jaar in gebruik genomen: “We gaan van hieruit de wereld veroveren”

  Na jaren leegstand en verkrotting is het Wintercircus aan de Lammerstraat opnieuw een parel aan het Gents firmament. De restauratie is meer dan geslaagd, en nu is er ook een uitbater gevonden: een hele trits hippe, Gentse ondernemers die zich verzameld hebben onder de naam ‘TENT’. Wat er in de ondergrondse rockzaal zal gebeuren, is duidelijk, de rest van het gebouw wordt voorlopig gevuld met dure woorden. “Het zal wat tijd kosten.”
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.