De bekers worden in het Koetshuis afgewassen door bewoners van Den Dries en Obra-Baken.
Volledig scherm
PREMIUM
De bekers worden in het Koetshuis afgewassen door bewoners van Den Dries en Obra-Baken. © Joeri Seymortier

Ook kleinere buurtfeesten moeten aan de herbruikbare bekers: Evergem leent ze gratis aan feesten tot 500 bezoekers

EvergemOp grotere festivals is het al ingeburgerd, maar Evergem wil nu ook de kleinere buurtfeesten en wijkfeesten hun bier massaal in herbruikbare bekers laten schenken. Voor feesten tot 500 personen stelt de gemeente ze zelfs gratis ter beschikking. De bewoners van Den Dries en Obra-Baken wassen ze met zichtbare trots voor je af. Zo werkt het.

  1. Welkom in The Corner House, Vlaanderens laatste nachtrestaurant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”
    PREMIUM
    Gent

    Welkom in The Corner House, Vlaande­rens laatste nachtres­tau­rant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”

    In de jaren ’80 waren ze niet op één hand te tellen, maar intussen rest alleen nog The Corner House in Gent. Op wandelafstand van de Zuid vind je het laatste échte nachtrestaurant van Vlaanderen. Uitbater Omer Kirsan (60) werkt zeven dagen op zeven. Klanten komen van heinde en verre. Maar wat schuilt er achter zijn blauw verlichte gevel? “Of je nu belt om middernacht of om 4 uur ’s ochtends. Nooit krijg je hier te horen dat het niet past.”