Voorzitter Joris Laroy van de Sleinse FilmKlub.
Volledig scherm
Voorzitter Joris Laroy van de Sleinse FilmKlub. © Arne Blomme

Nog geen film over 800 jaar ‘Slenne’, maar Sleinse Filmklub komt wel met voorproevertje

SleidingeDe Sleinse Filmklub vertoont op zondag 4 december om 14.30 uur haar beelden over het Slenne van vandaag en gisteren.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Wie koopt het Kasteel van Evergem? Gemeente ziet af van aankoop wegens te hoge renovatiekosten
  PREMIUM
  Evergem

  Wie koopt het Kasteel van Evergem? Gemeente ziet af van aankoop wegens te hoge renovatie­kos­ten

  Het voormalige zogenaamde kasteel van Evergem komt binnenkort te koop te staan. Het is eigendom van Gemeenschapsonderwijs (GO!), maar die wil af van het inmiddels verloederde gebouw. Gemeenteraadslid Christine De Wispelaere (#Sterk!) stelde aan de gemeente voor om het kasteel zelf aan te kopen, maar dat is volgens schepen voor Patrimonium Filip Huysman (CD&V) uit den boze. “We hebben reeds genoeg aan één kasteel. De kosten zouden anders te hoog zijn.”
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.