Een leerlinge legt de eed af onder goedkeurend oog van burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA), en schepenen Kenny Ketels (N-VA) en Jonas De Wispelaere (CD&V).
Volledig scherm
Een leerlinge legt de eed af onder goedkeurend oog van burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA), en schepenen Kenny Ketels (N-VA) en Jonas De Wispelaere (CD&V). © Arne Blomme

Leerlingen leggen eed af voor kindergemeenteraad

EvergemWoensdagnamiddag legden 26 leerlingen de eed af als vertegenwoordiger van de Evergemse kindergemeenteraad. De raad zal drie keer per jaar samenkomen  om ideeën aan elkaar voor te stellen en te bespreken. 

 1. Meetjeslanders krijgen naast Eeklo tweede testcentrum in Aalter: “Druk voor huisartsen is niet meer te houden”
  Aalter/Meetjesland

  Meetjeslan­ders krijgen naast Eeklo tweede testcen­trum in Aalter: “Druk voor huisartsen is niet meer te houden”

  De inwoners van het Meetjesland krijgen een tweede testcentrum, waar ze zich op corona kunnen laten testen. Naast het testcentrum aan het AZ Alma in Eeklo is er nu ook één in het Sportpark van Aalter. Er wordt bekeken of ook Evergem en eventueel ook Lievegem kunnen volgen. “Het moet, want de telefoon van de huisartsen staat niet meer stil”, klinkt het.
 2. Kokorico danst zaterdag met mondmaskers, afterworkparty ‘Work Hard’ vrijdag afgelast: “Nieuwe regels zijn onmogelijke opdracht”
  PREMIUM

  Kokorico danst zaterdag met mondmas­kers, afterwork­par­ty ‘Work Hard’ vrijdag afgelast: “Nieuwe regels zijn onmogelij­ke opdracht”

  Discotheek Kokorico in Zomergem (Lievegem) opent zaterdag de deuren, en laat de klanten noodgedwongen met mondmasker dansen. Nu nog een systeem met sneltesten uitrollen, is praktisch onhaalbaar. De uitverkochte afterworkparty ‘Work Hard’ van vrijdagavond wordt afgelast. “Blijkbaar heeft het vaccin plots geen betekenis meer. Heel bizar”, klinkt het in de Kokorico. Hun verhaal.