Gent is nu de vaste werkplaats voor gedeputeerde Kurt Moens uit Evergem.
Volledig scherm
PREMIUM
Gent is nu de vaste werkplaats voor gedeputeerde Kurt Moens uit Evergem. © Joeri Seymortier

Kurt Moens, halfweg de rit als gedeputeerde: “Gedaan met de ‘foliekes’ van vroeger, we focussen op het échte werk”

Evergem/Oost-VlaanderenEvergemnaar Kurt Moens zit bijna halfweg zijn legislatuur als eerste gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen. Mist hij zijn Evergem? Wat doet hij daar eigenlijk elke dag op dat kabinet in Gent? En hoe ziet hij zelf zijn toekomst? Hoog tijd voor een goede babbel.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Philippe kan niet in woning blijven na brand, maar vindt onderdak dankzij sociale media: “Zelfs burgemeester belde me persoonlijk op”
  Wippelgem

  Philippe kan niet in woning blijven na brand, maar vindt onderdak dankzij sociale media: “Zelfs burgemees­ter belde me persoon­lijk op”

  Philippe Serneels (58) werd vorige week het slachtoffer van een brandende mazoutkachel. Hoewel de schade binnenin meevalt, maakt de brandgeur en het roet de woning onbewoonbaar. Radeloos op zoek naar een noodwoning, deed Philippe een oproep op sociale media en de reacties waren uitermate ondersteunend. “Vanaf donderdag is er een noodwoning voor mij en mijn huisgenoot beschikbaar is in Ertvelde.”
 3. Voorlopig geen ijzervretende bacterie in kanaal Gent-Terneuzen, wel grootschalig onderzoek
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Voorlopig geen ijzervre­ten­de bacterie in kanaal Gent-Terneuzen, wel grootscha­lig onderzoek

  Er bevindt zich geen ijzervretende MIC-bacterie in het kanaal Gent-Terneuzen. Dat is de conclusie van een grootschalig onderzoek dat de Nederlandse Rijkswaterstaat, de Vlaamse Agentschappen Mobiliteit en Openbare Werken, de Vlaamse Waterweg en North Sea Port lieten uitvoeren. Aanleiding was de aanwezigheid van de bacterie in de Zelzaatse jachthaven afgelopen zomer. Het blijkt om een plaatselijk fenomeen te gaan.