Kathleen Depoorter is kamerlid en schepen in Evergem.
Volledig scherm
PREMIUM
Kathleen Depoorter is kamerlid en schepen in Evergem. © Joeri Seymortier

Kathleen Depoorter (N-VA) speelt mooie rol in strijd tegen corona: “Applaus omdat ik mondmaskers mee hielp zoeken? Ik doe gewoon mijn job!”

Schepen Kathleen Depoorter (N-VA) uit Evergem is nog nieuw in het federaal parlement, maar in de bestrijding van het coronavirus speelt ze een opvallende en belangrijke rol. Zij hielp de kabinetten miljoenen broodnodige mondmaskers vinden, en hielp ook mee in de zoektocht naar extra beademingsapparatuur. Op slag is ze ook politiek bekend buiten het Meetjesland en het Gentse. “Daar doe ik het niet voor. Ik doe gewoon mijn job”, zegt Kathleen bescheiden.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Gestolen tiny house van Bas (39) volledig gestript teruggevonden, maar vrienden organiseren inzamelactie: “Dit geeft mij nieuwe moed”
  Doornzele

  Gestolen tiny house van Bas (39) volledig gestript teruggevon­den, maar vrienden organise­ren inzamelac­tie: “Dit geeft mij nieuwe moed”

  Het tiny house van Bas Tillie (39), dat vorige maand werd gestolen in zijn tuin in Doornzele, is enkele weken na de diefstal teruggevonden. Weliswaar volledig gestript, waardoor Bas quasi opnieuw moet beginnen. Gelukkig kan hij rekenen op zijn vrienden die een inzamelactie hebben opgestart. “Ik ben hen en mijn familie dankbaar. Zij zijn me steeds blijven steunen.”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre