Joanna Hoste in Ertvelde.
Volledig scherm
Joanna Hoste in Ertvelde. © RV

Joanna (101) krijgt eerste coronaprik in rusthuis Ten Oudenvoorde

ErtveldeDe bewoners van woonzorgcentrum Ten Oudenvoorde in Ertvelde bij Evergem hebben hun eerste coronavaccin gekregen.

 1. Stad Gent tekent krijtcirkels op Sint-Pietersplein: “Om studenten te helpen in hun bubbel te blijven”
  Gent

  Stad Gent tekent krijtcir­kels op Sint-Pieters­plein: “Om studenten te helpen in hun bubbel te blijven”

  De stad Gent laat - op vraag van de studenten zelf - 100 krijtcirkels tekenen op het Sint-Pietersplein. Dat moet jongeren ‘helpen’ om met vier - en niet met meer - te genieten van de zon op het plein. De cirkels hebben een diameter van zes meter, en liggen op telkens vier meter van de volgende cirkel. Het idee om krijtcirkels op drukke plaatsen te tekenen, komt uit studentenstad Kortrijk.
 2. “Gesprek met lotgenoot gaf me nieuwe moed”: Fernanda (48) is gezicht van campagne om zeldzame ziektes bespreekbaar te maken
  Lievegem

  “Gesprek met lotgenoot gaf me nieuwe moed”: Fernanda (48) is gezicht van campagne om zeldzame ziektes bespreek­baar te maken

  Naar aanleiding van de internationale Zeldzame Ziektendag op 28 februari, lanceert RaDiOrg, de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte, de #notaunicorn-campagne. Fernanda Aspilche uit Lievegem is één van de gezichten van de campagne. Twee jaar geleden werd bij haar de progressieve longaandoening AATD vastgesteld. “In heel wat Europese landen wordt de behandeling terug betaald, maar in België helaas niet.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht