Isa Moerenhout en Riet Konings van Obra Baken, begin juli bij de opening van het winkeltje.
Volledig scherm
Isa Moerenhout en Riet Konings van Obra Baken, begin juli bij de opening van het winkeltje. © Joeri Seymortier

Hannekesnest moet buurtbar in oude kerk Langerbrugge tijdelijk sluiten, buurtwinkel blijft wel open

EvergemDe tijdelijke sluiting van de horeca, heeft ook gevolgen voor het Hannekesnest, in de kerk van Kerkbrugge-Langerbrugge bij Evergem. De buurtbar moet dicht.

 1. Horeca niet meer open dit jaar? 4 restaurateurs in en rond Gent reageren: “Ik heb al opgegeven dat ik financieel zal groeien dit jaar, ik ga al blij zijn als ik het jaar kan overbruggen”
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Horeca niet meer open dit jaar? 4 restaura­teurs in en rond Gent reageren: “Ik heb al opgegeven dat ik financieel zal groeien dit jaar, ik ga al blij zijn als ik het jaar kan overbrug­gen”

  De heropening van de horeca is wellicht niet meer voor dit jaar, dat zei biostatisticus Niel Hens in ‘De Afpsraak’. De politieke spelers hebben dit nog niet bevestigd, maar verschillende horeca-uitbaters in en rond Gent zijn er wel al op voorbereid. We vroegen hen hoe ze de komende weken overbruggen, en wat een verlengde lockdown voor hen betekent.
 1. Veilig de R4 over: zo gaat nieuwe fietsbrug tussen Wondelgem en Evergem eruitzien
  Gent/Evergem

  Veilig de R4 over: zo gaat nieuwe fietsbrug tussen Wondelgem en Evergem eruitzien

  Tussen Evergem en Wondelgem zal binnen twee jaar een nieuwe fietsbrug verschijnen. De brug over de Ringvaart en de R4 vormt het sluitstuk van de fietssnelweg Gent-Brugge, die de spoorlijn Gent-Eeklo volgt. Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) reageert alvast enthousiast: “Het wordt een serieuze brug”, zegt hij. “Ze zal een afstand van maar liefst 166 meter overbruggen. Op die manier erg zacht glooiend.”
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend