De gronddetectie zal twee dagen in beslag nemen
Volledig scherm
De gronddetectie zal twee dagen in beslag nemen © Dylan Vermeulen

Gigantische bom bleef onder de radar in Rieme, dus graaft gemeente Evergem eerst bodem af en gaat dan met metaaldetector op zoek naar springtuigen

RiemeDe Amerikaanse vliegtuigbom die vorige week werd aangetroffen in het centrum van Rieme was al de derde in evenveel maanden. Het gemeentebestuur besliste nu om de bodem van het centrum van Rieme te onderzoeken op andere bommen.

  1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
    PREMIUM
    Gent

    Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

    Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?