Frank Gelaude (auteur), gedeputeerde An Vervliet, Martine Pieteraerens (Dienst Erfgoed) en Sophie Anseeuw (IOED Meetjesland)
Volledig scherm
Frank Gelaude (auteur), gedeputeerde An Vervliet, Martine Pieteraerens (Dienst Erfgoed) en Sophie Anseeuw (IOED Meetjesland) © Provincie Oost-Vlaanderen

Geschiedenis Burggravenstroom in Erfgoedsprokkel gegoten: “Vroeger bedoeld om turf naar Gent te brengen”

Ertvelde/GentDe geschiedenis van de Burggravenstroom tussen Ertvelde en Gent wordt belicht in de veertigste Erfgoedsprokkel van de provincie Oost-Vlaanderen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Jurgen Raman voelt zich thuis bij Hard Labeur Nazareth: “Er wacht mij een geweldige uitdaging”
  MINIVOETBAL

  Jurgen Raman voelt zich thuis bij Hard Labeur Nazareth: “Er wacht mij een geweldige uitdaging”

  Eerstenationaler Hard Labeur Nazareth zette de voorbije jaren stappen. De stap naar eerste nationale voelde al lekker aan, maar twee jaar geleden leken de play-offs er aan te komen voor de ploeg van duivel-doet-al Stijn Taveirne. Corona was evenwel de spelbreker. Vraag is wat Nazareth dit seizoen waard is. Met Jurgen Raman (39) heeft het in ieder geval een coach met naam en faam in het minivoetbal. Raman is blij dat hij opnieuw zijn plaats heeft in de minivoetbalwereld.