Illustratiebeeld verkeerslessen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld verkeerslessen. © Peter Vanderveken

Gemeente zoekt vrijwilligers voor verkeerslessen

Evergem-WippelgemVan 28 september tot 8 oktober komen alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit veertien Evergemse scholen naar het Kasteeldomein van Wippelgem. Daar krijgen ze van 9 tot 15 uur verkeerslessen.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Kinderopvang in Eeklo moet drie maanden dicht nadat kind er letsel oploopt: “Veiligheid niet langer gegarandeerd”
  PREMIUM
  Eeklo

  Kinderop­vang in Eeklo moet drie maanden dicht nadat kind er letsel oploopt: “Veiligheid niet langer gegaran­deerd”

  Kinderopvang De Kleine Wereld in de Jan Breydelstraat in Eeklo moet vanaf maandag noodgedwongen dicht. Er zouden in de afgelopen maanden twee klachten zijn binnengelopen over de crèche. Zo zou een van de kinderen een bloeduitstorting in de nek hebben gehad, als gevolg van wurging. De dienst Opgroeien heeft nu beslist om de crèche nu voor drie maanden te sluiten. “We maken ons ernstige zorgen over de pedagogische kwaliteit”, klinkt het. Dit is wat we weten.