De bomen langs het Sleidingsvaardeken in natuurgebied Heffinkbossen.
Volledig scherm
De bomen langs het Sleidingsvaardeken in natuurgebied Heffinkbossen. © rv

Gemeente weigert kap van 56 bomen in Heffinkbossen

EvergemHet schepencollege van Evergem heeft een vergunning geweigerd voor de kap van 56 bomen langs het Sleidingsvaardeken in natuurgebied Heffinkbossen. 

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Philippe kan niet in woning blijven na brand, maar vindt onderdak dankzij sociale media: “Zelfs burgemeester belde me persoonlijk op”
  Wippelgem

  Philippe kan niet in woning blijven na brand, maar vindt onderdak dankzij sociale media: “Zelfs burgemees­ter belde me persoon­lijk op”

  Philippe Serneels (58) werd vorige week het slachtoffer van een brandende mazoutkachel. Hoewel de schade binnenin meevalt, maakt de brandgeur en het roet de woning onbewoonbaar. Radeloos op zoek naar een noodwoning, deed Philippe een oproep op sociale media en de reacties waren uitermate ondersteunend. “Vanaf donderdag is er een noodwoning voor mij en mijn huisgenoot beschikbaar is in Ertvelde.”