Peter Van Praag (centraal) met de cast van zijn eigen Gentse Feesten.
Volledig scherm
Peter Van Praag (centraal) met de cast van zijn eigen Gentse Feesten. © Joeri Seymortier

Geen echte Gentse Feesten? Dan doet buurgemeente het wel: “Wij brengen de Gentsche Fieste naar Evergem”

Evergem/GentEchte Gentse Feesten zullen er ook dit jaar niet in zitten, en daar wil De Burggrave in buurgemeente Evergem iets aan doen. Peter Van Praag trekt zeven dagen artiesten uit een Gents blik, en brengt de Gentse Feesten zo een klein beetje naar Evergem. Met Popkoning Jean-Pierre Maeren in een hoofdrol, naast onder andere Kurt Burgelman, Vanessa Chinitor en Dirk Bauters en Marina Wally.

  1. Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergelaten drugsspuiten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”
    Gent

    Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergela­ten drugsspui­ten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”

    Sinds een kind zich in oktober 2019 prikte aan een zwerfspuit in een parkje aan de Wasstraat, voert de stad ‘sweepings’ uit van alle groenzones. De laatste gebeurde in november 2020, en leverde ‘slechts’ vijf spuiten op. “We blijven dit doen, de Groendienst en de veegploegen kijken trouwens dagelijks uit naar zwerfspuiten”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).