Schuilhuisjes voor zwerfkatten in Evergem.
Volledig scherm
Schuilhuisjes voor zwerfkatten in Evergem. © Gemeente Evergem

Evergem plaatst schuilhuisjes voor zwerfkatten

Evergem heeft op verschillende plaatsen in de gemeente schuilhuisjes geplaatst voor zwerfkatten.

 1. Klanten eren overleden bloemenverkoper die geen vrienden of familie had, gemeente betaalt crematie: “Hoe alleen op de wereld kan iemand zich voelen?”
  PREMIUM

  Klanten eren overleden bloemenver­ko­per die geen vrienden of familie had, gemeente betaalt crematie: “Hoe alleen op de wereld kan iemand zich voelen?”

  “Hoe alleen op de wereld kan iemand zich voelen?” Dat is de vraag die gans Ertvelde bezighoudt nadat de bekende bloemenverkoper Jurgen De Rijk (47) op 2 oktober uit het leven stapte. De man had blijkbaar geen familie of vrienden, waardoor het gemeentebestuur zijn crematie moest betalen. Nadat een klant het nieuws zaterdag via sociale media bekendmaakte, uitgerekend op Jurgens verjaardag, regende het steunbetuigingen op de Facebookpagina van de bloemenwinkel.
 1. De Crem spreekt voor het eerst als burgemeester: “Of ik nu burgemeester blijf tot 2024? Ik zie niet in waarom niet”
  PREMIUM

  De Crem spreekt voor het eerst als burgemees­ter: “Of ik nu burgemees­ter blijf tot 2024? Ik zie niet in waarom niet”

  Pieter De Crem (58) is twaalf dagen minister af en spreekt nu voor het eerst over zijn toekomst in Aalter. Hij wordt opnieuw burgemeester en zal dat ook met volle goesting doen. Of hij daarnaast nog dingen in of naast de politiek zal doen, blijft een raadsel. “Ik ben bijna dertien jaar minister en staatssecretaris geweest. Maar ook in Aalter ligt er veel werk op de plank en dat wil ik graag samen met ons sterk team aanpakken.” Tijd voor een goed gesprek.
 2. Moeder gooit hamburger naar leerkracht tijdens opendeurdag, waarop vechtpartij ontstaat: ouderpaar riskeert celstraf
  PREMIUM
  Assebroek

  Moeder gooit hamburger naar leerkracht tijdens opendeur­dag, waarop vechtpar­tij ontstaat: ouderpaar riskeert celstraf

  Een vechtpartij op de opendeurdag van de Vrije School Haverlo in Assebroek, bij Brugge, is vrijdagmorgen voor de rechter geëindigd. De moeder van een 17-jarige leerlinge gooide twee jaar geleden een hamburger in de richting van een leerkracht, waarop de poppen aan het dansen gingen. Samen met haar man hangt de vrouw een effectieve celstraf boven het hoofd.