Gemeente Evergem en Groep Sportoase slaan de handen in elkaar voor de realisatie van een nieuw zwembad en verdere uitbouw van sportsite Hoge Wal.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeente Evergem en Groep Sportoase slaan de handen in elkaar voor de realisatie van een nieuw zwembad en verdere uitbouw van sportsite Hoge Wal. © Arne Blomme

Evergem en Sportoase slaan handen in elkaar voor realisatie nieuw zwembad: “Klaar in najaar van 2024"

EvergemEvergemnaren zullen in 2024 kunnen zwemmen in een splinternieuw zwembad. Na een jarenlange voorbereiding heeft de gemeente een akkoord gevonden met Groep Sportoase om op dezelfde plaats een nieuw en eigentijds zwembad te komen met een groter bad en ruimere openingsuren. De werken starten eind 2022. 

 1. Groen Evergem geeft Groene Pluim 2021 aan vrijwilligers volkstuin Sleidinge en Buso ‘t Vurstjen
  Evergem

  Groen Evergem geeft Groene Pluim 2021 aan vrijwilli­gers volkstuin Sleidinge en Buso ‘t Vurstjen

  Groen Evergem heeft de ‘Groene Pluim 2021' geschonken aan Sleidingenaren Carlos Van Hoorebeke (67) en zijn vrouw Carine Van Damme (64), vrijwilligers van de volkstuin De Oude Pastorij in Sleidinge. Ook secundaire school voor Buitengewoon Onderwijs ’t Vurstjen viel in de prijzen. De ‘Groen Pluim’ is een trofee voor personen of initiatieven die een uitzonderlijke verdienste hebben op sociaal, cultureel en ecologisch vlak in Evergem.
 2. ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrikkelijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootouders
  Play
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrik­ke­lijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootou­ders

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag greep vooral de getuigenis van Maël, de 14-jarige broer van Maïlys, naar de keel. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.