De dorpskern van Rieme moet er binnen twee jaar helemaal anders uitzien.
Volledig scherm
PREMIUM
De dorpskern van Rieme moet er binnen twee jaar helemaal anders uitzien. © Joeri Seymortier

Dorpskernvernieuwing Rieme van start: “In de oorlog zwaar gebombardeerd, dus er kunnen nog explosieven in de grond zitten”

RiemeDe werken voor de dorpskernvernieuwing van Rieme bij Evergem kunnen echt van start gaan. Al meer dan een jaar zijn nutsmaatschappijen bezig aan de voorbereidingen, en die zijn nu afgerond. Al moet alles voorzichtig gebeuren. Rieme is een oorlogsdorp, dus de kans dat er explosieven onder de grond zitten, is groot. “Maar er is zeker geen reden tot paniek”, klinkt het.

 1. Gestolen tiny house van Bas (39) volledig gestript teruggevonden, maar vrienden organiseren inzamelactie: “Dit geeft mij nieuwe moed”
  Doornzele

  Gestolen tiny house van Bas (39) volledig gestript teruggevon­den, maar vrienden organise­ren inzamelac­tie: “Dit geeft mij nieuwe moed”

  Het tiny house van Bas Tillie (39), dat vorige maand werd gestolen in zijn tuin in Doornzele, is enkele weken na de diefstal teruggevonden. Weliswaar volledig gestript, waardoor Bas quasi opnieuw moet beginnen. Gelukkig kan hij rekenen op zijn vrienden die een inzamelactie hebben opgestart. “Ik ben hen en mijn familie dankbaar. Zij zijn me steeds blijven steunen.”
 2. Rijvers Festival durft stilaan in zomer te geloven: “Voluit voor volwaardig festival, desnoods met sneltesten”
  PREMIUM
  Lievegem

  Rijvers Festival durft stilaan in zomer te geloven: “Voluit voor volwaardig festival, desnoods met sneltesten”

  De organisatie van Rijvers Festival gelooft in de zomer, en is volop bezig om de komende editie voor te bereiden. Tachtig procent van de groepen is zelfs al geboekt, onder voorbehoud. “We houden rekening met elk scenario: een normaal festival, of desnoods eentje met sneltesten aan de ingang. Hoe dan ook: we voelen dat onze bezoekers nu meer dan ooit nood hebben aan een echte festivalbeleving”, klinkt het.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen