Het kernteam van Boomgaardplus.
Volledig scherm
Het kernteam van Boomgaardplus. © rv

Burgerproject ‘Boomgaardplus’ houdt tweede aanplantdag

SleidingeBurgerproject Boomgaardplus in Sleidinge heeft dit weekend een tweede aanplantdag gehouden op de weide van woonzorgcentrum Ave Maria in Sleidinge. 

 1. Groen Evergem geeft Groene Pluim 2021 aan vrijwilligers volkstuin Sleidinge en Buso ‘t Vurstjen
  Evergem

  Groen Evergem geeft Groene Pluim 2021 aan vrijwilli­gers volkstuin Sleidinge en Buso ‘t Vurstjen

  Groen Evergem heeft de ‘Groene Pluim 2021' geschonken aan Sleidingenaren Carlos Van Hoorebeke (67) en zijn vrouw Carine Van Damme (64), vrijwilligers van de volkstuin De Oude Pastorij in Sleidinge. Ook secundaire school voor Buitengewoon Onderwijs ’t Vurstjen viel in de prijzen. De ‘Groen Pluim’ is een trofee voor personen of initiatieven die een uitzonderlijke verdienste hebben op sociaal, cultureel en ecologisch vlak in Evergem.
 2. Miljoeneninvestering in sporen moet goederenvervoer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”
  Gent

  Miljoenen­in­ves­te­ring in sporen moet goederen­ver­voer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”

  In North Sea Port Gent heeft spoorwegbeheerder Infrabel zijn investering van 33,5 miljoen euro voorgesteld. De nieuwe infrastructuur moet de weg effenen naar het doel om 15% van het goederenvervoer over het spoor te transporteren in de Gentse haven. “De toekomst van het vervoer over het spoor is cruciaal om industrie in ons land te kunnen houden”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).