De toren met glijbaan wordt voorlopig nog voor andere spelletjes gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
De toren met glijbaan wordt voorlopig nog voor andere spelletjes gebruikt. © Frank Eeckhout

"Alleen zwembad is nog niet in orde, maar met ons gat in de boter gevallen bij boer Bert": Chiro Sleidinge blij met nieuwe kampplaats na overstromingen in Luik

Wortegem/SleidingeEen zwembad met grote glijbaan en een prachtige weide: meer hebben de jongens en meisjes van Chiro Sleidinge niet nodig om er een geslaagd kamp van te maken. “Toch was het het vorige week plots alle hens aan dek toen onze kampplaats in de provincie Luik herschapen werd in een meer. Gelukkig hielp boer Bert ons uit de nood", vertelt begeleider Kristof De Bleecker.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. LEVENSVERHAAL. Afscheid van Lotenhulse dorpsacteur Roland De Clercq (76), alias Gebuurke: “Hij kwam nog maar op het podium, en iedereen begon al te lachen”
  PREMIUM
  Lotenhulle

  LEVENSVER­HAAL. Afscheid van Lotenhulse dorpsac­teur Roland De Clercq (76), alias Gebuurke: “Hij kwam nog maar op het podium, en iedereen begon al te lachen”

  Lotenhulle (Aalter) rouwt na de plotse dood van Roland De Clercq, in het dorp door iedereen ‘Gebuurke’ genoemd. Hij werkte een leven lang als postbode, maar genoot vooral naam en faam als acteur bij de plaatselijke toneelbond. Gebuurke werd amper 76 jaar en stierf thuis. “Een steracteur, zeer professioneel”, schetst vriend Dirk De Smul. “Een man met de eeuwige glimlach.”