Noord-Macedonië.
Volledig scherm
Noord-Macedonië. © AP

Twitter spaart geen kritiek op Songfestival

In Tel Aviv in Israël vond gisteren de grote finale van de 64ste editie van het Eurovisiesongfestival plaats. Op het programma stonden 26 inzendingen plus optredens van Madonna, Conchita Wurst en Netta. Een hoogdag voor muziek- en spektakelliefhebbers, maar ook voor alle vlijtige Twitteraars die hun scherpe commentaar niet sparen.

 1. Schrappen van Eurovisiesongfestival kost Rotterdam miljoenen
  Songfestival

  Schrappen van Eurovisie­song­fes­ti­val kost Rotterdam miljoenen

  Het schrappen van het Eurovisiesongfestival levert Rotterdam een miljoenenstrop op. In een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad schrijft burgemeester Aboutaleb dat de kosten van het uitstel van het songfestival wordt geschat op 6,7 miljoen euro. Als het liedjesfestijn volgend jaar alsnog in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, moet de gemeenteraad eerst toestemming geven. Die moet ook een nieuw budget vaststellen. Voor de editie van 2020 was 15,5 miljoen euro uitgetrokken.
 2. Noorse songfestivalkandidate haakt teleurgesteld af: “Mijn droom is verbrijzeld”
  Songfestival

  Noorse songfesti­val­kan­di­da­te haakt teleurge­steld af: “Mijn droom is verbrij­zeld”

  De Noorse Ulrikke Brandstorp, die dit jaar zou meedoen aan het Eurovisiesongfestival, weigert in 2021 nog een keer in actie te komen als kandidaat voor Noorwegen. Vorige week werd bekendgemaakt dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam dit jaar is uitgesteld tot volgend jaar vanwege de wereldwijde coronacrisis. De artiesten die dit jaar zouden meedoen mogen dat in 2021 ook, alleen moeten zij wel een ander nummer insturen.
 1. Erik Van Looy verwelkomt actrice Jennifer Heylen in 'De Slimste Mens Ter Wereld'
  Play
  De Slimste Mens Ter Wereld

  Erik Van Looy verwelkomt actrice Jennifer Heylen in 'De Slimste Mens Ter Wereld'

 2. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet