Måneskin-zanger Damiano David (22). Rechts: Barbara Pravi.
Volledig scherm
Måneskin-zanger Damiano David (22). Rechts: Barbara Pravi. © EPA

Frankrijk vecht uitslag Songfestival niet aan, zangeres Barbara Pravi: “Of Måneskin drugs gebruikt, is niet mijn probleem”

Ook als zanger Damiano David (22), zanger van de Italiaanse Songfestivalwinnaars Måneskin, een positieve drugstest aflevert, heeft nummer twee Frankrijk geen enkele intentie om de uitslag van de liedjeswedstrijd aan te vechten. Dat heeft Delphine Ernotte, hoofd van publieke zender-koepel France Télévisions, vandaag bekendgemaakt.

63 reacties

 • Geert Vlietinck

  2 jaar geleden
  Iets om zo snel mogelijk te vergeten het trok werkelijk heel dat eurosong gedoe op niets afvoeren die pulp!
 • Eric Raes

  2 jaar geleden
  Stop aub dat eurovisieBrulfestival, het trekt echt op niets meer, de goede Zang jaren zijn al lang voorbij, nu moet men echt wat brullen om mee te doen, stop aub die uitzending?
 • Kenneth Perreman

  2 jaar geleden
  Eer men spreekt weet over wat je spreekt. Muziek zit iets meer gecompliceerd in elkaar dan jouw favoriete songs. Eurosong heeft veel genres en als het nummer in zijn genre, met de juiste setting, outfit, act, MASTERING, etc allemaal klopt, kan het een emotie creëren aan de andere kant van de buis. Hoe komt het denk je dat alle landen altijd op dezelfde landen stemmen? Wees blij dat je toch een voorkeur had voor een ander nummer, je hebt een lied ontdekt, koop het en draai het grijs.
 • Michael Vermoesen

  2 jaar geleden
  Originaliteit scoort altijd goed op Eurosong, helaas is originaliteit nog niet veel de sterkste kant van de VRT gebleken.
 • Willy Stinissen

  2 jaar geleden
  Ze waren wel overtuigend in hun rol gebleven. Slim van Italie om iets te sturen dat de jeugd aanspreekt. Want wie doet mee aan die televoting?
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Organisatie reageert op controverse rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfestival-winnaar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”
  Play
  Songfestival

  Organisa­tie reageert op controver­se rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfesti­val-win­naar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”

  Op sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft en zegt bereid te zijn zich te laten testen. Ook de EBU, de koepel die de liedjeswedstrijd organiseert, heeft intussen gereageerd. “De zanger bukte zich om een gebroken glas op te ruimen”, klinkt het daar.
 3. Waarom kon ons land opnieuw niet scoren op het Songfestival? “Zolang we op veilig spelen, zullen we nooit potten breken”
  PREMIUM
  Songfestival

  Waarom kon ons land opnieuw niet scoren op het Songfesti­val? “Zolang we op veilig spelen, zullen we nooit potten breken”

  Met amper drie punten van het publiek en een negentiende plaats tout court werd de finale van het Songfestival gisteren een koude douche voor Hooverphonic. Het is daarmee de zoveelste Vlaamse inzending die geen overtuigende indruk kan maken tijdens de liedjeswedstrijd. Zaten Alex, Geike en Raymond echt op ‘the wrong place’ of is er een andere verklaring? Enkele experten geven tekst en uitleg. “Het is niet omdat iets past bij de luistersessies van Radio 1, dat het ook overeind blijft op het Songfestival.”
 1. Joodse actrice Nathalie Portman laat van zich horen na antisemitische uitspraken van Kanye West: “Pijnlijk en beangstigend”
  Celebrities

  Joodse actrice Nathalie Portman laat van zich horen na antisemiti­sche uitspraken van Kanye West: “Pijnlijk en beangsti­gend”

  ‘Star Wars’-actrice Nathalie Portman (41) veroordeelt het opkomende antisemitisme - door Kanye ‘Ye’ West - en belooft zich tegen de haatzaaiende boodschappen te verzetten. Ze is zelf Joods en wil van haar bereik gebruik maken. Daarom plaatste ze op Instagram een statement. “Het is pijnlijk en angstaanjagend om naar de agressieve woorden te luisteren.”