Måneskin-zanger Damiano David (22). Rechts: Barbara Pravi.
Volledig scherm
Måneskin-zanger Damiano David (22). Rechts: Barbara Pravi. © EPA

Frankrijk vecht uitslag Songfestival niet aan, zangeres Barbara Pravi: “Of Måneskin drugs gebruikt, is niet mijn probleem”

Ook als zanger Damiano David (22), zanger van de Italiaanse Songfestivalwinnaars Måneskin, een positieve drugstest aflevert, heeft nummer twee Frankrijk geen enkele intentie om de uitslag van de liedjeswedstrijd aan te vechten. Dat heeft Delphine Ernotte, hoofd van publieke zender-koepel France Télévisions, vandaag bekendgemaakt.

63 reacties

 • geert vlietinck

  6 maanden geleden
  Iets om zo snel mogelijk te vergeten het trok werkelijk heel dat eurosong gedoe op niets afvoeren die pulp!
 • Eric Raes

  6 maanden geleden
  Stop aub dat eurovisieBrulfestival, het trekt echt op niets meer, de goede Zang jaren zijn al lang voorbij, nu moet men echt wat brullen om mee te doen, stop aub die uitzending?
 • Kenneth Perreman

  6 maanden geleden
  Eer men spreekt weet over wat je spreekt. Muziek zit iets meer gecompliceerd in elkaar dan jouw favoriete songs. Eurosong heeft veel genres en als het nummer in zijn genre, met de juiste setting, outfit, act, MASTERING, etc allemaal klopt, kan het een emotie creëren aan de andere kant van de buis. Hoe komt het denk je dat alle landen altijd op dezelfde landen stemmen? Wees blij dat je toch een voorkeur had voor een ander nummer, je hebt een lied ontdekt, koop het en draai het grijs.
 • Michael Vermoesen

  6 maanden geleden
  Originaliteit scoort altijd goed op Eurosong, helaas is originaliteit nog niet veel de sterkste kant van de VRT gebleken.
 • Willy Stinissen

  6 maanden geleden
  Ze waren wel overtuigend in hun rol gebleven. Slim van Italie om iets te sturen dat de jeugd aanspreekt. Want wie doet mee aan die televoting?
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Organisatie reageert op controverse rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfestival-winnaar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”
  Play
  Songfestival

  Organisa­tie reageert op controver­se rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfesti­val-win­naar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”

  Op sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft en zegt bereid te zijn zich te laten testen. Ook de EBU, de koepel die de liedjeswedstrijd organiseert, heeft intussen gereageerd. “De zanger bukte zich om een gebroken glas op te ruimen”, klinkt het daar.