Photo News
Volledig scherm
© Photo News
1. FC Union Berlin UNI
0
EINDE
1
Union USG
 • Senne Lynen Goal 39'

Union stunt weer met nipte zege bij Union Berlin in start groepsfase Europa League: “Geen figurantenrol spelen”

Europa LeagueOok dit verdient een mooi plekje in de clubannalen: Union Sint-Gillis heeft zijn eerste Europese zege ooit op verplaatsing beet, op het veld van de Duitse ‘broederclub’ Union Berlin. Senne Lynen rondde voor rust een copybook-counter af. Een tweede stunt al van Union in Europa deze zomer.

15 reacties

 • Kodat Charel

  3 maanden geleden
  2 ploegen waarvoor ik veel respect heb, hopelijk gaan ze naar de volgende ronde.
 • Dirk Van der Weeën

  3 maanden geleden
  Proficiat voor de ploeg van 't stad . Van een Clubsupporter;
 • Mie Van Gestel

  3 maanden geleden
  Mooie overwinning van Union(B) op.....Union(D).Proficiat.
 • Rudy Claes

  3 maanden geleden
  Proficiat aan Union om in Duitsland te winnen ! 🟦🟨.
 • Ilse Verlinden

  3 maanden geleden
  Proficiat Union.
 1. Toegelaten schoolkinderen fluiten Rangers-speler Kamara hele match uit, Sparta Praag ontkent racisme: “Stop met het aanvallen van onze kinderen”
  Europa League
  19

  Toegelaten schoolkin­de­ren fluiten Ran­gers-spe­ler Kamara hele match uit, Sparta Praag ontkent racisme: “Stop met het aanvallen van onze kinderen”

  Glen Kamara van Rangers is in de Europa League uitgefloten door het publiek van tegenstander Sparta Praag dat bestond uit 10.000 schoolkinderen. Rangers-coach Steven Gerrard stelde het schandelijke voorval aan de kaak, ook de advocaat van Kamara reageerde in de Britse pers: “Praag heeft een probleem met racisme en zoals gewoonlijk is de UEFA weer nergens te bespeuren.” De Schotse club zal alvast een klacht indienen bij de UEFA. Bij Sparta Praag ontkennen ze dat het om racisme gaat. “Stop met het aanvallen van onze kinderen.”
 2. Antwerp-coach Priske is duidelijk daags voor levensbelangrijk duel tegen Fenerbahçe: “We kunnen nu enkel tevreden zijn met een overwinning”
  Antwerp
  2

  Ant­werp-coach Priske is duidelijk daags voor levensbe­lang­rijk duel tegen Fenerbahçe: “We kunnen nu enkel tevreden zijn met een overwin­ning”

  Na de bekeruitschakeling tegen Westerlo en de slappe prestatie tegen Cercle Brugge zou Antwerp in de Europese match van donderdag tegen Fenerbahçe wat ons betreft nog wel eens een statement mogen maken. Al voelt Antwerps trainer Brian Priske niet per se die noodzaak. “Tegen Cercle speelden we slecht, maar er was wel inzet en mentaliteit. Bovendien hebben we in de voorbije maanden al meermaals mooi voetbal gebracht.”
 1. Union pakt zes op zes in Europa League, met Teuma als meesterchef naar spectaculaire 3-2-zege tegen Malmö: “Onze plek in Europa waard”
  Play
  Europa League
  14

  Union pakt zes op zes in Europa League, met Teuma als meester­chef naar spectacu­lai­re 3-2-zege tegen Malmö: “Onze plek in Europa waard”

  Union lijkt al een vroege optie te nemen op Europees overwinteren: na een 1-2 achterstand graaide Union in pletwalsmodus de zege (3-2). Straf toch hoe Union ook in Europa appetijtelijk voetbal serveert - met verfijnde smaken, peper en zout. “Nu wil ik dat we een Europese zege ook laten volgen met een goede wedstrijd en uitslag in de Belgische competitie”, zo zet coach Geraerts zijn team al scherp voor Eupen zondag.