rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Hoe Belgische clubs in Europacup afglijden en ‘kleinere’ affiches zullen krijgen: een antwoord op enkele hamvragen over de nieuwe Conference League

Conference LeagueU dacht dat de Europa League al ruikt naar een minderwaardige Europese competitie? Wacht tot de Conference League komend seizoen start: zeker twee Belgische teams zien zich Europees ‘verbannen’ naar deze C-competitie met minder attractieve teams, en mogelijk ook de Belgische bekerwinnaar, als zij de Europa League-play-offs verliezen. Een antwoord op enkele hamvragen rond het nieuwe UEFA-geesteskind.

9 reacties

 • marc De Cock

  2 maanden geleden
  Mogen onze Belgische clubs dan ook miljarden schulden maken? Het voetbal gaat dezelfde weg op als de formule 1. Niemand ligt er nog wakker van. Die met het meeste geld wint toch. Het David vs Goliath verhaal is wat een sport groots maakt. De underdog die het haalt blijft de essentie van een spannend verhaal.
 • Koert Vynckier

  2 maanden geleden
  Dat is toch al een maand geweten, hebben ze dat nu nog maar door? Met de BeNeLiga kom je op plaats 6 terecht en krijg je terug meer mooie tickets, maar dan kost het je wel wat Conference League tickets. Zolang ploegen uit de JPL het voor het Belgische voetbal compleet mogen verprutsen moet je niet verschieten als er een devaluatie aankomt. Ja Gent, en in mindere mate Standard, jullie mogen zich aangesproken voelen.
 • DIDIER HEGGERICK

  2 maanden geleden
  Te klein geworden ,we moeten snel met andere landen zien naar oplossing met top 6 anders spelen geen rol meer als volwaardige competitie en in Europa totaal niks meer ! uefa heeft teveel aandacht voor de rijkste landen en clubs
 • werner humblé

  2 maanden geleden
  We moeten dringend een beneliga maken zo kunnen we opnieuw groeien anders blijven we klein . Al begrijp ik niet dat grote clubs zoals Barcelona en Real Madrid ook nog groot mogen worden genoemd als je weet wat voor schulden ze hebben . Financiële fair-play is hier ver te zoeken .
 • Bert Haver

  2 maanden geleden
  Het gaat hier niet over deelname aan de CL maar de EL. De belgische bekerwinnaar zou zelfs niet aan de EL mogen starten maar moet eerst een voorronde spelen.
 1. “Dit is een opdoffer”: ook Mignolet en De Ketelaere testen positief op Covid-19, morgen pas resultaat van hertest
  Club Brugge
  27

  “Dit is een opdoffer”: ook Mignolet en De Ketelaere testen positief op Covid-19, morgen pas resultaat van hertest

  Zware domper voor Club Brugge. Ook Simon Mignolet en Charles De Ketelaere legden een positieve coronatest af. Ze werden inmiddels hertest. Club hoopt op een vals-positieve test zodat ze morgen toch kunnen aantreden in het Europa Leagueduel tegen Dynamo Kiev. Indien niet wordt het lijstje met Covidafwezigen wel erg lang, want ook Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits en coach Philippe Clement zitten nog in quarantaine. “Dit is een opdoffer”, weet interimcoach Rik De Mil.
 1. EXCLUSIEF. “Kijk eens in de ‘voiture’. Het is maar koers hé”: bekijk hier het eerste deel van de miniserie ‘Wout’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Kijk eens in de ‘voiture’. Het is maar koers hé”: bekijk hier het eerste deel van de miniserie ‘Wout’

  6 april
 2. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"