Zondag aperitiefdag: 3 originele hapjes om mee uit te pakken tijdens de apéro

Of er altijd wel een reden is voor een apéro? Absoluut. En dat aperitief is natuurlijk niet compleet zonder hapjes erbij. Eens geen zin in de klassieke bloemkool met cocktailsaus of chips uit een kommetje? Dan scoor je bij je gezelschap ongetwijfeld goed met deze 3 originele hapjes van foodstyliste Sonja Peeters.

 1. “Voedingssupplementen kunnen de werking van geneesmiddelen beïnvloeden”: expert vertelt welke kruiden je beter niet met medicijnen mengt
  PREMIUM

  “Voedings­sup­ple­men­ten kunnen de werking van geneesmid­de­len beïnvloe­den”: expert vertelt welke kruiden je beter niet met medicijnen mengt

  Voedingssupplementen gaan vlot over de toonbank in ons land. De top drie: middeltjes voor spijsverteringsproblemen, stoelgangkwaaltjes en onze gemoedstoestand. Ook kurkumacapsules voor soepelere gewrichten en veenbessenextract voor urinaire klachten worden veel gekocht. Maar is het wel veilig om deze producten zomaar in te nemen? Wij vroegen het VUB-professor Kristiaan Demeyer, gespecialiseerd in plantaardige geneesmiddelen en voedingssupplementen: “Let op met middeltjes uit het buitenland. Die zijn niet noodzakelijk conform met onze Belgische regels en bevatten soms te veel of soms ook amper grondstoffen.”
 2. Hoe kan voeding zorgen voor minder rimpels? Dermatologe legt uit en deelt simpele tips: “Té snel vermageren doet je huid ook hangen”
  PREMIUM

  Hoe kan voeding zorgen voor minder rimpels? Dermatolo­ge legt uit en deelt simpele tips: “Té snel vermageren doet je huid ook hangen”

  Nu het zonlicht weer iets feller schijnt, vallen onze beginnende rimpels net dat tikkeltje harder op. Iedereen veroudert, maar toch vinden veel mensen die rimpels, pigmentvlekjes of het verlies aan volume confronterend. “Vetrijke, suikerrijke en bewerkte voeding kan ontstekingen in de huid veroorzaken en bijgevolg meer of sneller rimpels doen ontstaan”, licht dermatologe Samria Baharlou (UZ Brussel) toe. Wat eet je dan best (niet) om dat tegen te gaan?