PREMIUM
“Zo krijg je knapperige frietjes, met een zachte, puree-achtige vulling”: twee top-frituristen geven hun beste frituurtips prijs
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eet ze zelfs wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? En maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? Wij vroegen gouden tips aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem, die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “De aardappelen op het verkeerde moment afspoelen is één van de meest gemaakte fouten wanneer mensen thuis frietjes maken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zélf. “Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv”
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” -
PREMIUM
De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: “Hier serveren ze de échte Belgische frieten”
-
Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieniveau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt
Wegen de laatste loodjes richting de vakantie zwaar en kan je nog wel wat extra energie gebruiken om er te geraken? “Dan zijn smoothies en juices misschien wel handig”, vertelt Anna Santens. “Eén keer een juice drinken, zal geen verschil maken, maar geef het een tijdje een kans en je zal je energieker voelen.” Ze tipt hoe je de meeste voedingsstoffen overhoudt tijdens het blenden, geeft tips voor beginners en deelt 3 recepten mét effect. -
-
Spaargids.be
Verschillende mutualiteiten betalen kinderopvang terug: voor deze vier verrassende zaken kan je geld terugtrekken
Dankzij onze sociale zekerheid krijg je heel wat medische kosten terugbetaald. Maar de ziekenfondsen doen in heel wat gevallen een extra duit in het zakje. Die extra terugbetalingen kunnen naargelang het ziekenfonds echter sterk uiteenlopen. Spaargids.be bezorgt een overzicht. -
Jobat
Laag diploma, hoog loon: deze jobs maken dat mogelijk
Nee, je hoeft niet per se een diploma hoger onderwijs te hebben om goed je brood te verdienen. Voor bepaalde functies die geen bachelor- of universiteitsdiploma vereisen, krijg je toch meer dan behoorlijk betaald. Een diploma is dan minder belangrijk dan zeldzaam talent, ervaring of een zekere mate van onverschrokkenheid. Jobat.be belicht de opportuniteiten. -
PREMIUM
Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. “Pasta houdt je vochtbalans op peil”
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we graag manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken, zoals de Italianen, om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels. -
PREMIUM
Waar eet zanger Luc Steeno? “Hier kom je voor grootmoeders keuken om vingers en duimen bij af te likken”
In zijn nieuwe single zingt hij dat graag gaat “genieten met zijn tweeën” maar waar geniet de zanger Luc Steeno dan het liefst op restaurant? “Ik drink graag een goed glas wijn bij de maaltijd. Daarom tafel ik het liefst in eigen streek”, vertelt hij. “Drinken en rijden gaan niet samen, drinken en lekker eten gelukkig wel.” Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in o.a. Meise, Brussel en Knokke-Heist.