Hoe maak je thuis zelf even lekkere frietjes als in de frituur? Twee top-frituristen delen hun gouden tips.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe maak je thuis zelf even lekkere frietjes als in de frituur? Twee top-frituristen delen hun gouden tips. © Getty Images

“Zo krijg je knapperige frietjes, met een zachte, puree-achtige vulling”: twee top-frituristen geven hun beste frituurtips prijs

Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eet ze zelfs wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? En maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? Wij vroegen gouden tips aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem, die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “De aardappelen op het verkeerde moment afspoelen is één van de meest gemaakte fouten wanneer mensen thuis frietjes maken.”

 1. Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. “Pasta houdt je vochtbalans op peil”
  PREMIUM

  Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. “Pasta houdt je vochtba­lans op peil”

  Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we graag manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken, zoals de Italianen, om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels.
 2. Waar eet zanger Luc Steeno? “Hier kom je voor grootmoeders keuken om vingers en duimen bij af te likken”
  PREMIUM

  Waar eet zanger Luc Steeno? “Hier kom je voor grootmoe­ders keuken om vingers en duimen bij af te likken”

  In zijn nieuwe single zingt hij dat graag gaat “genieten met zijn tweeën” maar waar geniet de zanger Luc Steeno dan het liefst op restaurant? “Ik drink graag een goed glas wijn bij de maaltijd. Daarom tafel ik het liefst in eigen streek”, vertelt hij. “Drinken en rijden gaan niet samen, drinken en lekker eten gelukkig wel.” Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in o.a. Meise, Brussel en Knokke-Heist.