Last van een slechte adem? Professor Frank Herrebout licht toe welke voeding dat probleem verergert en waarom je er ook niet altijd zélf iets aan kan doen.
Volledig scherm
Last van een slechte adem? Professor Frank Herrebout licht toe welke voeding dat probleem verergert en waarom je er ook niet altijd zélf iets aan kan doen. © Shutterstock / rv

“Zelfs koffie kan de oorzaak van je stinkende adem zijn”: welke voedingsmiddelen verergeren een onfrisse geur in de mond?

Wanneer we na die scampi’s in looksaus of na een pita in de nachtelijke uurtjes last hebben van een slechte adem zijn we doorgaans niet verrast. Maar wat als je adem overdag stinkt en je helemaal geen look hebt gegeten: wat is dan de oorzaak? En waarom heeft niet iedereen er evenveel last van? Professor Frank Herrebout, voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen legt uit welke voeding een onfrisse adem in de hand werkt en welke middeltjes écht werken.

 1. Hoe gezond zijn pepermuntjes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”
  PREMIUM
  Voor jou getest

  Hoe gezond zijn pepermunt­jes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”

  Pepermuntjes vinden we bijna in iéders auto of handtas: ze zijn de perfecte mondverfrissing voor onderweg. Door hun kleine formaat speel je er makkelijk meer dan een naar binnen voor een frisse adem. In de winkel vind je ze daarentegen in de snoeprayon: hoe gezond zijn die muntjes dan te noemen? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 8 bekende merken zoals Frisk en Mentos. “Deze muntjes met zoetstof zijn beter voor je tanden dan die met suiker.”
 1. 6x smakelijk aftellen naar Kerstmis met deze lekkere adventskalenders: ga jij voor elke dag een chocolaatje of voor een nieuwe koffiesmaak?

  6x smakelijk aftellen naar Kerstmis met deze lekkere adventska­len­ders: ga jij voor elke dag een choco­laatje of voor een nieuwe koffies­maak?

  Dankzij de Furoshiki Adventskalender van Thés de la Pagode tel je dagelijks af naar kerst met een heerlijk kopje thee erbij. Je ontdekt elke dag een andere theesoort of biogecertificeerde infusie. En om het aftellen net iets spannender te maken, vind je in 10 kalenders een bijzondere sleutel waarmee je een jaar lang gratis Thés de la Pagode kunt nippen.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.