Louis van Gaal tijdens een training in Qatar op 22 november.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis van Gaal tijdens een training in Qatar op 22 november. © ANP/EPA

Zelfs bondscoach Louis van Gaal doet aan ‘intermittent fasting’: “In een jaar ben ik 15 kilo afgevallen”

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal doet al een jaar lang aan intermittent fasting. Een dieet waarbij je een aantal uur per dag aan het vasten bent en enkel binnen een bepaalde tijdspanne eet. Het is een populaire afvalmethode en dat is logisch, zeggen diëtisten: “Je moet eigenlijk alleen maar kunnen klokkijken, dus het is makkelijk om uit te proberen.”

 1. Waarom het een goed idee is voor je gezondheid om na een maaltijd 2 minuten te wandelen

  Waarom het een goed idee is voor je gezondheid om na een maaltijd 2 minuten te wandelen

  Dat een wandeling na een maaltijd goed is om de spijsvertering te bevorderen, weten we al langer dan vandaag. Ook voor onze bloedsuikerspiegel zou die beweging niet slecht zijn. Amerikaans onderzoek uit februari dit jaar schuift naar voor dat een wandeling van amper twee minuten na de maaltijd al een verlagend effect heeft op onze bloedsuikerspiegel. Dat zou diabetes kunnen helpen te voorkomen. Kan zo kort bewegen écht helpen? Professor Nico De Leu legt uit.
 2. Kan je buikvet wegeten? Diëtiste neemt 5 snelle ‘trucjes’ kritisch onder de loep en deelt 10 gouden regels die wél werken
  PREMIUM

  Kan je buikvet wegeten? Diëtiste neemt 5 snelle ‘trucjes’ kritisch onder de loep en deelt 10 gouden regels die wél werken

  Appelazijntabletten, gemberthee of lipomassages: het internet staat vol tips om van overtollig buikvet af te geraken. Maar hoe nuttig zijn die? “Om af te vallen bestaat er geen quick fix”, zegt diëtiste Vicky De Beule. Ze neemt enkele internettrucjes onder de loep en deelt 10 gouden regels die wél effect hebben. “Na één nacht slecht slapen eet je de dag nadien al snel tot 500 kcal meer.”
 1. Feit of fabel: helpt het biergist uit bier, wijn en brood écht tegen huid- en stoelgangproblemen?

  Feit of fabel: helpt het biergist uit bier, wijn en brood écht tegen huid- en stoelgang­pro­ble­men?

  Wie een zoektocht op het internet houdt, komt van alles tegen dat kan helpen tegen kwaaltjes. Nieuw bij dr. Google: biergistsupplementen die kunnen helpen om acné te genezen, de nagels te versterken, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de stoelgang te verbeteren. Heeft biergist effectief een ‘genezende’ werking? Gerard Spierenburg van de Consumentenbond en dermatoloog Elodie Mendels leggen uit.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.