Zelfgemaakte tongrolletjes: duurzaam en lekker
ReceptChef-kok Seppe Nobels heeft als doel om gezonde en duurzame voeding de normaalste zaak van de wereld maken. Seppe Nobels maakt van oeroude Belgische klassiekers een duurzaam recept. Deze keer: tongrolletjes.
“Megatrots ben ik om deel uit te maken van NorthSeaChefs. Daarmee engageer ik me om uitsluitend met Noordzeevis te koken. Ook krijg ik daardoor veel bijvangst binnen, minder populaire vissen die doorgaans in kattenvoeding belanden. Voor veel jongeren beperkt vis zich tot fish sticks en that’s it. Haal de stoere zeebonk eens in je naar boven, koop een volledige vis en fileer ’m. Lijkt moeilijk in het begin, maar durf ermee te experimenteren en maak zo jouw onbekende visversie van tongrolletjes," vertelt Seppe.
Ingrediënten
75 g bloem
75 g boter
1 kg niet gefileerde onbekende vissoorten (bijvangst)
2 uien
een scheut plantaardige olie
2 takken tijm
1 blad laurier
1 teen knoflook
1 bussel peterselie
1 dl witte vermout
1 liter melk
peper uit de molen
zout
4 handenvol jonge spinazie
400 g mosselen
16 kerstomaten
1 dl witte wijn
de zeste van limoen
enkele posteleinblaadjes
Bereiding
- Laat de boter smelten en voeg al roerend de bloem toe tot je een droge roux krijgt. Laat afkoelen in de koelkast.
- Maak de vissen schoon en fileer ze. Zet de filets in de koelkast.
- Pel de uien, snijd in grove stukken en stoof ze samen met de visgraten aan in plantaardige olie. Voeg de tijm, het laurierblad, de knoflook en de stengels van de peterselie toe en stoof mee aan.
- Blus met witte vermout en voeg de melk toe. Laat nog een halfuur tegen het kookpunt aan pruttelen.
- Zeef de bouillon en kruid met peper en zout. Roer er een beetje koude roux onder tot de gewenste dikte.
- Spoel en droog de spinazie. Rol de blaadjes op tot een koker en rol er telkens een visfilet dwars over zodat je verschillende pakketjes krijgt.
- Spoel de mosselen 2 tot 3 keer in koud water met zout en rommel er eventjes in met een houten spatel.
- Spoel de kerstomaten, leg ze in een ovenschaal en zet zo dicht mogelijk onder de grill in de oven. Van zodra ze uit hun vel barsten, zijn ze klaar.
- Neem een diepe braadpan, schik de vis-spinaziepakketjes erin en doe de mosselen erbij. Zet op een hoog vuur en blus met witte wijn. Zet het deksel erop en zet het vuur na 1 minuut af.
- Schik de vis-spinaziepakketjes en de mosselen in een diep bord. Lepel er een beetje saus over en leg de tomaten tussen de vis en de mosselen. Werk af met zeste van limoen en postelein.
Lees meer:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkroketten maakt: “De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim”
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: verse garnaalkroketten met handgepelde garnalen. -
Dag 13
“Een bonusportie saus of soep in de diepvries komt altijd van pas”: Sandra Bekkari deelt 8 efficiënte tips om te mealpreppen
Je wil graag vers en gezond koken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor: dat is de realiteit voor velen. “Dankzij een goede voorbereiding of mealpreppen heb je een hele week lang eten", tipt Sandra Bekkari. Op dag 13 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt ze 8 efficiënte tips om het aan te pakken op zo weinig mogelijk tijd. “Hou restjes groenten van je avondmaal bij om er een lunch mee te maken.” -
Rock the office: 15 powertassen voor een sterke entree op het werk
Chic, chiquer, chicst: in 2023 zeggen we onze coronahuispakken definitief vaarwel en gaan we massaal voor een gesofisticeerde look. Een powertas is hét perfecte accessoire om je kantooroutfit naar een hoger niveau te tillen. Elegant in de hand, losjes om de schouder of lief voor je rug? Dat praktisch en trendy wel degelijk samengaan bewijzen deze vijftien toptassen. -
-
Waarom een maaltijd overslaan minder onschuldig is dan je denkt: “Niet voor niets is intermittent fasting uit de top 10 diëten van 2023 gehaald”
Te weinig tijd, geen honger of een streng dieet zoals intermittent fasting: iedereen slaat al weleens een maaltijd over. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie denk je daar maar beter twee keer over na. Wat als je toch een maaltijd overslaat? En waarom is het écht geen goed idee? Diëtist Michaël Sels legt uit. -
Dag 7
“Nee, na één ongezondere snack is je gezonde levensstijl niet om zeep”: Sandra Bekkari deelt 5 simpele tips om te leren zondigen
Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. -
Gouden 115
Dure tegenvallers: welke vijf spelers kan je best transfereren in je Gouden 11-team?
Spelers als Paul Onuachu, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn hun prijskaartje meer dan waard, maar welke dure vogels vallen - voorlopig - tegen in de Gouden 11? Tijdens het seizoen heb je recht op maar liefst zes transfers, gebruik ze dus verstandig. -
Oostende
Is de vis op uw bord op een duurzame manier gevangen en bereid? Veertien bedrijven krijgen erkenning voor hun inspanningen
Gaat de mens die uw pladijs of garnalen bereidt op een duurzame manier te werk? Naast rederijen kunnen vanaf nu ook visserijbedrijven of restaurants die inspanningen leveren op het vlak van duurzaamheid, aanspraak maken op een certificaat. De eerste 14 certificaten werden uitgedeeld in aanwezigheid van onder meer minister voor Visserij Hilde Crevits (CD&V).
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer