Graanmarkt 13
Volledig scherm
© Graanmarkt 13

Zelfgemaakte tongrolletjes: duurzaam en lekker

ReceptChef-kok Seppe Nobels heeft als doel om gezonde en duurzame voeding de normaalste zaak van de wereld maken. Seppe Nobels maakt van oeroude Belgische klassiekers een duurzaam recept. Deze keer: tongrolletjes.

0 reacties

  1. Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkroketten maakt: “De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim”
    Play

    Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkro­ket­ten maakt: “De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim”

    Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: verse garnaalkroketten met handgepelde garnalen.
  2. “Een bonusportie saus of soep in de diepvries komt altijd van pas”: Sandra Bekkari deelt 8 efficiënte tips om te mealpreppen
    Dag 13

    “Een bonuspor­tie saus of soep in de diepvries komt altijd van pas”: Sandra Bekkari deelt 8 efficiënte tips om te mealprep­pen

    Je wil graag vers en gezond koken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor: dat is de realiteit voor velen. “Dankzij een goede voorbereiding of mealpreppen heb je een hele week lang eten", tipt Sandra Bekkari. Op dag 13 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt ze 8 efficiënte tips om het aan te pakken op zo weinig mogelijk tijd. “Hou restjes groenten van je avondmaal bij om er een lunch mee te maken.”
  1. “Nee, na één ongezondere snack is je gezonde levensstijl niet om zeep”: Sandra Bekkari deelt 5 simpele tips om te leren zondigen
    Dag 7

    “Nee, na één ongezonde­re snack is je gezonde levens­stijl niet om zeep”: Sandra Bekkari deelt 5 simpele tips om te leren zondigen

    Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen.
  2. Is de vis op uw bord op een duurzame manier gevangen en bereid? Veertien bedrijven krijgen erkenning voor hun inspanningen
    Oostende

    Is de vis op uw bord op een duurzame manier gevangen en bereid? Veertien bedrijven krijgen erkenning voor hun inspannin­gen

    Gaat de mens die uw pladijs of garnalen bereidt op een duurzame manier te werk? Naast rederijen kunnen vanaf nu ook visserijbedrijven of restaurants die inspanningen leveren op het vlak van duurzaamheid, aanspraak maken op een certificaat. De eerste 14 certificaten werden uitgedeeld in aanwezigheid van onder meer minister voor Visserij Hilde Crevits (CD&V).