Glenn Verhasselt
Volledig scherm
Glenn Verhasselt © rv

“Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Brabant

Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. ‘De essentie van smaken’ is zijn culinaire mantra. “Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is.”

 1. Met welke sport verbrand je het meeste calorieën? En wat als je geen tijd hebt om te bewegen? Sandra Bekkari deelt 6 beweegtips
  Dag 6

  Met welke sport verbrand je het meeste calorieën? En wat als je geen tijd hebt om te bewegen? Sandra Bekkari deelt 6 beweegtips

  Heel wat goede voornemens draaien niet alleen rond een gezonder eetpatroon, maar ook rond meer beweging. Hoe begin je daar dan aan? En moet je meteen elke dag beginnen sporten? In dag 6 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt Sandra Bekkari 6 tips om op een subtiele manier meer beweging in je dag te steken. “Probeer kleine beweegsnacks in je dag te steken om je lichaam wakker te schudden.”
 1. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
  PREMIUM

  Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”

  De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”
 2. Piet Vande Casteele (24) uit Deinze is Viskok van het Jaar 2022: “Mooie opsteker na pittige jaren”
  PREMIUM
  Grammene/Deinze

  Piet Vande Casteele (24) uit Deinze is Viskok van het Jaar 2022: “Mooie opsteker na pittige jaren”

  Met een rollade van rog rijfde Piet Vande Casteele uit Grammene, een dorpje bij Deinze, de titel Viskok van het Jaar 2022 binnen. Sinds hij als souschef een achtste plaats op de Bocuse d’or - het wereldkampioenschap koken - behaalde, gaat het hard voor de jonge Grammenaar. Met cateringopdrachten en pop-ups houdt de kersverse viskok het hoofd boven water in woelige tijden.