Hoe voorkom je die extra kilo's na volop te genieten op vakantie of tijdens het weekend van al dat lekker eten? Sandra Bekkari deelt 8 concrete tips om altijd zorgeloos te eten.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe voorkom je die extra kilo's na volop te genieten op vakantie of tijdens het weekend van al dat lekker eten? Sandra Bekkari deelt 8 concrete tips om altijd zorgeloos te eten. © Shutterstock / Foodbag

Wél lekker eten, geen vakantiekilo’s: Sandra Bekkari tipt hoe je het hele jaar door zorgeloos geniet van eten. “Vergeet dat nu-of-nooit-scenario”

Veel mensen die een kilootje kwijt willen, letten extra op hun eten. Op vakantie gaan of genieten tijdens het weekend kan in die gevallen een bron van stress zijn. Want welke keuzes maak je in de rij voor dat grote buffet op je all-in vakantie? Bestel je die cocktail op restaurant of niet? En na de vakantie of het weekend: hoe pak je het dan weer aan als je hier en daar te veel hebt gegeten? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft 8 concrete tips en tricks om zorgeloos te genieten.

  1. Klopt het dat kruidenpotjes in de keuken nog meer bacteriën bevatten dan je snijplank? En hoe vermijd je besmetting?

    Klopt het dat kruidenpot­jes in de keuken nog meer bacteriën bevatten dan je snijplank? En hoe vermijd je besmetting?

    Eén op de vijf ziektes die je door voedsel oploopt, doe je op in je eigen keuken. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, de vuilbak of de snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriënmagneten zijn. Hoe komt dat? En wat kan je daaraan doen? Dominick Vandijck van het Antigifcentrum legt uit.