Sterrenchef Luc Bellings proeft 13 sauzen voor bij de barbecue.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings proeft 13 sauzen voor bij de barbecue. © Rudi Van Beek

Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt

Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.”

46 reacties

 • Guido Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Voor mij mag Bellings rustig doorgaan met zijn restaurant bezoekjes zo kan ik rustig een goed restaurantje uitzoeken zonder rommel voorgeschoteld te krijgen, ik ben laatst bij een geweest die Bellings heeft beoordeeld en lekker gegeten en de uitbater heb ik niet horen klagen over gebrek aan klandiezie.
 • etienne verbist

  2 jaar geleden
  Als Dhr Bellings zoveel tijd heeft om al die restaurants te bezoeken on verschillende gerechten te beoordelen dan zal hij in zijn ( zogezegde) sterrenzaak weinig volk zien. Dat hij sausen be oordelen maar dat doet hij met een Hollandse bril volgens luk kunnen Belgische bedrijven geen sausen maken ,Luk kruip achter uw fornuis en zwijg voor de rest Verbist etienne
 • Lowi Verborgt

  2 jaar geleden
  Is de smaak van Bellings heilig misschien? Wat hij het lekkerst vindt staat bij mij misschien op de laatste plaats. Smaken verschillen. Of weet dat sterrenchefke dat misschien niet.
 • Geert Cabbeke

  2 jaar geleden
  Is Bellings zelf een topper. Moest ik restaurantuitbater zijn en die komt binnen, ik gaf hem onmiddellijk een trap onder zijn kont.
 • Patrick Van Puyenbroeck

  2 jaar geleden
  Als ik morgen opsta kan ik op zowat alles kritiek geven, van regering, koning, voetballers tot sterrenchefs. Het commentaar van ons Lucske zal mij volledig worst wezen, dus eet en drink ik wat IK lekker vind zonder betaald te worden. Smakelijk Luc en het ga je goed.
 1. “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
  PREMIUM

  “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharrelei­e­ren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoe­ken bakt

  Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.”
 2. Hoe (on)gezond zijn de ijsjes uit de supermarkt? Onze diëtiste test er tien: “Ongetwijfeld vinden kinderen dit lekker, want het is suiker, suiker en nog eens suiker”
  PREMIUM

  Hoe (on)gezond zijn de ijsjes uit de supermarkt? Onze diëtiste test er tien: “Ongetwij­feld vinden kinderen dit lekker, want het is suiker, suiker en nog eens suiker”

  IJsjes zorgen voor een heerlijke verfrissing op warme dagen. Maar waar moet je op letten als je je kind een ijsje wil geven, gelet op de voedingswaarde van het lekkers? “Af en toe een ijsje kan geen kwaad, zolang je kind ook een gezonde portie fruit, groenten, zuivel en/of granen eet”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Zij beoordeelt 10 soorten ijsjes uit de supermarkt. Het finale verdict komt van ons 8-jarige jurylid Lucie-Lou.