Hoe vieren Amerikanen in België Thanksgiving?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe vieren Amerikanen in België Thanksgiving? © Jonas Roosen / Shutterstock

Wat zetten Amerikanen in België vandaag op het Thanksgiving-menu? We schuiven aan tafel bij 3 mensen, waaronder de CEO van Telenet

Je kan Amerikanen uit Amerika halen, maar Amerika niet uit de Amerikanen: ook in België vieren heel wat mensen Thanksgiving vandaag. Naar traditie verzamelt de hele familie samen aan tafel om te genieten van lekker eten. Maar hoe ziet zo’n Thanksgiving-menu eruit? En wat zijn klassieke gerechten die John, Meagan en Katherine nemen ons mee door hun potten en pannen, en chef Alex Joseph tipt hoe je de iconische kalkoen zélf klaarmaakt.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Tips van de chef. Nooit meer te zoute of te flauwe soep dankzij 10 trucjes van groentekok Frank Fol: “Bloem of maïsmeel zijn niét nodig voor binding”
  PREMIUM

  Tips van de chef. Nooit meer te zoute of te flauwe soep dankzij 10 trucjes van groentekok Frank Fol: “Bloem of maïsmeel zijn niét nodig voor binding”

  Soep maken lijkt telkens heel gemakkelijk, tot je proeft en het eindresultaat niet smaakt zoals gehoopt. Valt een soep nog te redden als je iets te kwistig met het zoutvaatje hebt gestrooid? En hoe zorg je ervoor dat je geen al te waterig soepje uit de pot schept? Groentekok Frank Fol heeft in zijn leven al menig uitje gepeld en in de soep gesmeten: we schotelden hem 10 vragen voor om er géén soep van te maken. “Geen bouillon in huis? Dan krijg je zo wél smaak in de soep.”