PREMIUM
Wat kost een etentje in een sterrenrestaurant en waarvoor betaal je dan precies?
Nu de Michelin-uitreiking van dit jaar weer is gepasseerd en de sterren weer zijn uitgedeeld of afgenomen, kan de strijd om een felbegeerd plaatsje te bemachtigen weer beginnen. Maar hoeveel betaal je gemiddeld in een sterrenrestaurant? Is die prijs op elk moment even hoog en verandert die wanneer een chef een ster extra krijgt? HLN Eten zet op een rijtje hoe diep je in je buidel moet tasten voor je volgende culinaire bezoek.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt
-
Livios
Uitgedroogd gazon voorkomen? Tuinexpert geeft 5 tips: “Gazonsproeiers zijn niet efficiënt”
Droge zomers eisen hun tol in Vlaamse tuinen. Wanneer de regen uitblijft en de temperaturen stijgen, worden onze gazons dor. Van die groene grasmat blijft dan al snel niet veel meer over. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe je een dor gazon kan voorkomen. -
Eten
Sapphire House Antwerp is eerste hotel dat 100% plantaardig menu serveert: wat kan je verwachten? “Vleesfans komen hier niets tekort”
Van ontbijt tot lunch, diner en zelfs roomservice: in het recent geopende Sapphire House Antwerp hotel is het volledige eetaanbod 100 procent plantaardig. Een primeur voor ons land, waar chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale (**) in Reet verantwoordelijk voor is. Wat kan je verwachten van zo’n plantaardig menu? En komen die menu’s fervente vleeseters tegemoet? “Het ontbijtmenu bevat alle klassiekers die je gewend bent, maar in een nieuw jasje.” -
-
PREMIUMSuggestie van de chef
De 7 favoriete eetadressen van Sandra Bekkari: "Deze salade met verse garnalen en handgesneden frietjes mag mijn laatste avondmaal zijn"
-
Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag?
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? -
Gouden Tour
Welke Belgen kunnen een meerwaarde zijn voor jouw Gouden Tour-ploeg? Van Wout van Aert over Jasper Stuyven tot Yves Lampaert
De 109de editie van de Ronde van Frankrijk start op vrijdag 1 juli in Denemarken en eindigt op 24 juli in Parijs. Welke Belgen mogen we op de voorgrond verwachten en kunnen heel wat punten scoren voor jouw Gouden Tour-ploeg? Een overzicht. -
HLN Shop
Mooi weer bezegelen met een barbecue? Zo kies je een exemplaar op maat
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren.