Wat kan je doen om een voedselvergiftiging op reis te voorkomen? En wat als je toch een oploopt? Professor Dirk Devroey legt uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat kan je doen om een voedselvergiftiging op reis te voorkomen? En wat als je toch een oploopt? Professor Dirk Devroey legt uit. © Shutterstock

Wat kan je doen tegen een voedselvergiftiging (op reis)? Huisarts legt uit: “Drink géén bruiswater of ijskoud water, dat leidt tot meer buikkrampen”

Als je op reis al eens een voedselvergiftiging hebt opgelopen, ben je zeker niet alleen. “In andere landen is het risico hoger, omdat er bacteriën en virussen circuleren in voeding waarvoor wij niet immuun zijn”, vertelt Dirk Devroey, huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB. Hoe kan je het voorkomen? En wat doe je als je toch ‘iets verkeerds’ hebt gegeten?

  1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
    HLN Shop

    Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

    De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.