Wim Ballieu brengt met 'Nog meer Ovenschotels' een nieuw boek met recepten van Ovenschotels uit. Deze 3 zijn de favoriete recepten van Wim.
Volledig scherm
Wim Ballieu brengt met 'Nog meer Ovenschotels' een nieuw boek met recepten van Ovenschotels uit. Deze 3 zijn de favoriete recepten van Wim. © Piet De Kersgieter

Wat eten we vandaag? Eén van deze favoriete ovenschotels van Wim Ballieu: 3 recepten vol comfort en warmte

Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd?

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken

  Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken

  De vraag ‘wat eten we vandaag’, passeert in elk gezin weleens tijdens de week. Wat dacht je van een broodje ‘pulled rabbit’ of een tempura met konijn? Van 25 januari tot 1 februari loopt de ‘Week van het konijn’ en voor die gelegenheid zet VLAM het Belgisch konijnenvlees extra in de kijker. Met deze drie recepten tover je eens iets anders op tafel dan de klassieker met pruimen.
 2. Is kurkuma echt zo’n wondermiddel voor de gezondheid als wordt beweerd? Experts waarschuwen: “Let op met voedingssupplementen”

  Is kurkuma echt zo’n wondermid­del voor de gezondheid als wordt beweerd? Experts waarschu­wen: “Let op met voedings­sup­ple­men­ten”

  Nu de winter volop bezig is en daarbij ook het griep-, verkoudheids- en RSV-seizoen duiken weer overal adviezen op om de immuniteit te boosten. Eén populair voedingsmiddel dat naast gember altijd in het lijstje staat: kurkuma. Dit ‘superfood’ en ‘heilig poeder’ zou je immuunsysteem een serieuze boost geven. Maar klopt dat wel? En hoeveel neem je er dan best van? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit.