Eten we binnenkort allemaal kweekvlees? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering: “Voorlopig zijn we er nog niet in geslaagd om spierweefsel te maken dat je echt kan vergelijken met vlees uit de winkel.”
Volledig scherm
PREMIUM
Eten we binnenkort allemaal kweekvlees? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering: “Voorlopig zijn we er nog niet in geslaagd om spierweefsel te maken dat je echt kan vergelijken met vlees uit de winkel.” © rv

Wanneer krijgen we kweekvlees op ons bord? “Onze maag is een zure omgeving, dus de gezondheidsrisico’s lijken me beperkt”

Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoever staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben.

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 1. 40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populairste frituursnacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt twee snacks in de frituur: dit zijn de populair­ste frituurs­nacks

  40 procent van de Vlamingen bestelt bij een doorsnee frituurbezoek twee frituursnacks bij de frietjes. Van een frikandel of een viandel heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ken je ook de fricabel? En wat kan je verwachten van een ragouzi of een loempidel? Hieronder vind je een handig frituursnackoverzicht zodat je vanaf nu altijd weet welke lekkernij achter welke naam verborgen zit én welke tien snacks de populairste in Vlaanderen zijn.