"Eeklo is een stad met een rijke biergeschiedenis."
Volledig scherm
PREMIUM
"Eeklo is een stad met een rijke biergeschiedenis." © Steven Richardson

“Wanneer je bier naar de Gulden Draak vernoemt, moet het krachtig zijn”: biersommelier selecteert de 10 beste Oost-Vlaamse bieren

Oost-Vlaanderen telt heel wat karaktervolle streekbieren, dat bewijst biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze doorkruiste de provincie en selecteerde haar tien favorieten. Welke score konden de Gentse Gulden Draak en de Halve Gare uit Eeklo behalen? En wat drink je best wanneer je houdt van een bittere afdronk? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.

  1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  2. Wereldbevolking eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

    Wereldbe­vol­king eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

    Zo goed als de hele wereld eet nog altijd te veel zout. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. En dat terwijl te veel zout eten heel wat risico’s met zich meebrengt, onder meer een hogere kans op hartaandoeningen of nierproblemen. Hoe zit het in België? Wat kan je zelf doen om je eigen zoutgebruik naar beneden te halen? En wat als je dat niét doet? Diëtist Michaël Sels legt uit.
  1. De 7 favoriete eetadressen van ‘Radio 2'-presentator Sven Pichal: “Ongelooflijk lekkere tomatensaus, en normaal ben ik daar niet eens zo'n fan van”
    PREMIUM

    De 7 favoriete eetadres­sen van ‘Radio 2'-presenta­tor Sven Pichal: “Ongeloof­lijk lekkere tomaten­saus, en normaal ben ik daar niet eens zo'n fan van”

    Vlaamse kost maakt ‘Radio 2'-presentator Sven Pichal (44) meestal zelf. “En dan nog het liefst met het kookboek ‘Easy Dinners’ van Louise De Brabandere in aanslag", vertelt hij. Op restaurant kiest hij dan weer meer voor mediterrane smaken. Aan welke tafels schuift hij het liefst aan? Hij deelt zijn zeven favoriete eetadressen in ons land.