Wanneer eet je best je warme maaltijd van de dag?
Volledig scherm
Wanneer eet je best je warme maaltijd van de dag? © Shutterstock

Wanneer eet je het best warm: ‘s middags of ‘s avonds?

Fransen hebben de gewoonte tijdens de lunch hun zwaarste maaltijd van de dag te verorberen, terwijl wij meestal ‘s avonds warm eten. Welk moment is het best voor je lichaam? En verlies je makkelijker gewicht als je maaltijden op het ‘juiste’ moment nuttigt?

5 reacties

 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Maak me zelfs frieten met frikandellen ,... klaar als ik de vroegen op moet . Speelt allemaal geen rol. Ieder zijn goesting .
 • Tina Colpaert

  2 maanden geleden
  Veel mensen werken wel in ploegen de vroege om 4u ontbijten dat lukt al niet en eten wanneer je honger hebt ook noppes!
 • Rik Duyvejonck

  2 maanden geleden
  Wat doe je dan als je in 3 ploegen werkt? Gans die theorie overboord gooien. Dat hier is goed voor bureau pietjes!
 • Katrien Dewit

  4 jaar geleden
  Inderdaad, Jurgen, een stevig ontbijt en dan voor de rest alleen maar eten als je honger krijgt. En dan ook meteen stoppen als je honger over is.( en dat is heel snel)
 • Mario De Jaegher

  4 jaar geleden
  Ik doe dat al mijn ganse leven.Altijd ontbijten en voor de rest van de dag eten als ik honger heb en niet omdat het tijd is om te eten.En nooit grote hoeveelheden in één keer. En ik mag idd alles eten wat ik wil zonder bij te komen zelfs s'avonds en s'nachts. Ik heb al 20 jaar dezelfde kleding maten. Zo simpel kan het zijn.
 1. Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak?

  Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak?

  Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen?