Waarom kom je soms bij in gewicht als je meer begint te wegen in plaats van dat je afvalt? Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck legt verschillende oorzaken uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Waarom kom je soms bij in gewicht als je meer begint te wegen in plaats van dat je afvalt? Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck legt verschillende oorzaken uit. © Shutterstock / Heikki Verdurme

Waarom je soms niet afvalt als je extra begint te sporten, maar wél bijkomt: “Nee, spieren wegen niet meer dan vet. 1 kilo is 1 kilo”

Bij wie die broek plots strakker zit dan anders is vaak de eerste reflectie om extra te sporten om dat gewicht zo kwijt te spelen. Maar hoe kan het dan dat je soms bijkomt wanneer je meer sport in plaats van afvalt? Heeft het geen zin om sport toe te voegen aan je lijstje met goede voornemens? Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck legt uit wat die gewichtstoename kan verklaren. “Door minder te eten, kan je metabolisme ook vertragen.”

  1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
    TV

    “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

    Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.